1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Mahir Esed’in Sağkolu Albay Ali Canbolat Öldürüldü
Mahir Esed’in Sağkolu Albay Ali Canbolat Öldürüldü

Mahir Esed’in Sağkolu Albay Ali Canbolat Öldürüldü

​​​​​​​Mahir Esed'in sağ kolu Albay Ali Canbolat ve Hava Kuvvetleri İstihbarat biriminde görevli kıdemli bir subay başkent Şam'da suikastle öldürüldü.

06 Temmuz 2020 Pazartesi 13:00A+A-

Davut Özel / Haksöz Haber

Mahir Esed'in sağ kolu albay Ali Canbolat  Şam'da suikastle öldürüldü. Yerel kaynaklar Albay Ali Cambolat'ın sahil şehri Ceble'den başkent Şam'a geldiğini ve Yafour köyünde keskin nişancı ateşiyle öldürüldüğünü belirtti.

Suikasti üstlenen Suriyeli muhalif isim Kemal el-Lebvani Albay Ali Canbolat'ı öldüren keskin nişancının kendilerine bağlı olduğunu ve hâlen Mahir Esed'in sarayının yakınlarında pusuda olduğunu belirtti.

Savaş suçlusu Albay Ali Canbolat, Doğu Ğuta'da sivil yerleşimlere yapılan saldırılar, Şam ve banliyölerindeki işkence, infaz ve katliamlardan sorumlu tutuluyor.

Yerel kaynaklar Albay Ali Canbolat'ın Mahir Esed'e bağlı 4.Fırka'da üst düzey nusayri bir isim olduğunu belirtirken aynı zamanda kardeşinin de 4.Fırka'da astsubay olduğunu bildirdiler.

Yerel kaynaklar Esed rejiminin Hava Kuvvetleri İstihbarat Şube Başkanı Cihad Zaal'ın cumartesi gecesi bir grup arkadaşıyla beraber Şam-Deyr ez Zor karayolunda suikaste uğradığını belirtti. Zaal'ın cesedi Deyr ez Zor şehir hastanesine ulaştıktan sonra valilik bölgedeki rejim güçlerini alarma geçirdi.

Zaal'ın Kuneytra valiliğine bağlı olduğu belirtilirken İran Devrim Muhafızları'na yakın bir isim olduğu ifade edildi. Devrimin ilk yılı 2011’de Der'a'da istihbarat şube başkanı iken daha sonra Suriye'nin doğu bölgesindeki Hava İstihbarat Başkanlığına getirilmişti.

HABERE YORUM KAT