1. HABERLER

  2. HABER

  3. Maden Ocağı Tümüyle Boşaltıldı
Maden Ocağı Tümüyle Boşaltıldı

Maden Ocağı Tümüyle Boşaltıldı

Soma Kömür İşletmeleri Maden Ocağı, arama kurtarma çalışmalarının dün sona ermesinin ardından bu sabah itibarıyla görevliler dışında tümüyle boşaltıldı.

18 Mayıs 2014 Pazar 14:10A+A-

Eynez mevkisindeki maden ocağı sahasına girişler, arama kurtarma çalışmalarının sonlanmasıyla basın mensupları da dahil görevli olmayan herkese kapatıldı. Madende görev yapan gazetecilerin sabah saatlerinde çıkarıldığı sahada, sadece İş Teftiş Kurulu Başkanlığı müfettişleri ile jandarma personeli ve maden çalışanları bulunuyor. 

İş Teftiş Kurulu Başkanlığının aldığı kararla tüm madencilik faaliyetlerinin durdurulduğu sahada, facianın nedenini ortaya koyacak deliller aynı kalmak koşuluyla yangının yol açtığı tahribatın giderilmesi için başlatılan çalışmalar sürdürülüyor. 

Bu arada, yangının kısmen devam ettiği gözlenen madende, ayrıca kuzey batı kesimdeki 2 ocak ağzının tuğlayla örülmeye başlandığı görüldü.

İlçeye girişler güvenlik kontrolüyle yapılıyor

Bu arada, Manisa Valiliğinin her türlü gösteri ve eylem düzenlenmesine yasak getirdiği Soma'da, ilçeye girişler güvenlik kontrolüyle yapılıyor.

Soma'da maden faciası gerekçe gösterilerek eylem düzenlenmesi nedeniyle, Manisa Valiliğince alınan "gösteri ve eylem yasağı" çerçevesinde ilçeye girişler güvenlik güçlerince kontrol altına alındı. 

İlçeye, İzmir Bergama ve Manisa Kırkağaç yönünden girişi sağlayan yollarda kontrol noktaları oluşturan güvenlik güçleri, araçları durdurarak gerekli görmesi halinde güvenlik taraması yaptıktan sonra ilçeye girişlerine izin veriyor. 

AA

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT