1. HABERLER

  2. HABER

  3. Maden Kazasında Can Kaybı 284’e Çıktı
Maden Kazasında Can Kaybı 284’e Çıktı

Maden Kazasında Can Kaybı 284’e Çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 284'e yükseldiğini bildirdi.

15 Mayıs 2014 Perşembe 21:08A+A-

Soma’da Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 284'e Çıktı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Soma'daki maden faciasında hayatını kaybedenlerin sayısının 284'e yükseldiğini bildirdi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasının ardından sürdürülen çalışmalarda bugün 1 işçinin daha çıkarıldığını açıklayarak hayatını kaybedenlerin sayısının 284'e yükseldiğini bildirdi.

Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, faciada hayatını kaybeden 282 işçinin cansız bedenlerinin ailelerine peyder pey teslim edildiğini, sadece 8 işçinin cesedinin teslim edilmediğini belirtti.

Bugün itibarıyla yangın noktasının konveyör sistemine sıçradığını, bunun da aralıksız sürdürülen kurtarma çalışmalarını aksattığını dile getiren Yıldız, konveyördeki söndürme çalışmalarının olumlu gittiğini, madendeki karbonmonoksit seviyesinin düşmeye başladığını, bunun da yangının küçüldüğü anlamına geldiğini ifade etti.

Yıldız, yangının tamamen söndürülmediğini ancak 3-4 saat içerisinde söndürülmesi halinde kurtarma faaliyetlerine daha hız verileceğini kaydetti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Yıldız, Soma'daki maden faciasının ardından sürdürülen çalışmalarda bugün 1 işçinin daha çıkarıldığını söyledi.

Bakan Yıldız, Soma'daki maden faciasına ilişkin, "Şu anda hastanelerde 3 hastamız kaldı, diğerleri de taburcu oldular hayati tehlikeleri bulunmamaktadır" dedi.

"İki bloğa henüz ulaşılamadı"

Maden içerisinde 2 bloğa henüz ulaşılamadığını ifade eden Yıldız, "Bugün itibarıyla daha dikkatli olmamız gerekiyor, buradaki yoğunluğun bir gösteriye dönüşmemesi gerekiyor. Biz bütün işçi kardeşlerimizi çıkaralım, ondan sonra kim ne yapmak isterse daha rahat bir şekilde yapacaktır" dedi.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da şu anda hastanelerde 27 yatan hastanın bulunduğunu, durumu iyi olanların ise gün içerisinde yapılacak kontrollerin ardından taburcu edilebileceğini belirtti.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT