1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Madayalı Çocuklardan Türkiye'ye Mesaj
Madayalı Çocuklardan Türkiye'ye Mesaj

Madayalı Çocuklardan Türkiye'ye Mesaj

Suriye'de Esed rejiminin kuşatması nedeniyle açlıktan çocuk ve kadınların ölmeye başladığı Madaya kasabası halkı adına bir grup çocuk, çektikleri 10 saniyelik görüntü ile Türkiye'den ablukanın kaldırılması için çaba sarf etmesini istedi.

25 Ocak 2016 Pazartesi 16:08A+A-

Çektikleri videoyu İnsanı Müdafa ve Kardeşlik Derneği'ne (İMKANDER) ulaştırmayı başaran çocuklar, Madaya halkının acil gıda yardımına ihtiyaç duyduğunu belirtti.

On saniyelik video ile Türk halkına seslenen çocuklar, "Türkiye'deki İMKANDER aracılığıyla sesleniyorum. Kuşatma altındaki şehrimiz Madaya'ya lütfen acil yardım ulaştırın. Lütfen çocukların, yaşlıların ve kadınlarımızın hayatını kurtarın" ifadelerini kullandı.

İMKANDER Genel Başkanı Murat Özer, Suriye'de Esed rejiminin kuşatması altındaki Madaya halkının Türkiye'den ablukanın kaldırılması için çaba sarf etmesini ve gıda yardımı talebinde bulunduğunu belirtti.


Özer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Madaya kasabasında aylardır devam eden kuşatmadan dolayı çok sayıda sivilin açlık sebebiyle yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Madayalı çocukların Madaya Sağlık Merkezi önünde Türkiye'den yardım istediklerini içeren kısa bir video çekerek kendilerine ulaştırmayı başardığını ifade eden Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Madaya'da ulaşabildiğimiz halkla yaptığımız görüşmede kendilerine bugüne kadar Birleşmiş Milletlerin getirdiği yardım dışında hiçbir yardımın ulaşmadığını söylediler. Kasabalarındaki kuşatmanın ancak Türkiye Cumhuriyeti'nin çabaları sayesinde kalkabileceğini vurguladılar. Madayalı çocukların bize ulaştırdığı mesajın gereğini yapmaya gayret göstereceğiz. Madaya'da da aylardır kuşatma altında açlıkla boğuşan, ölmemek için çocuklarına ot hatta kedi yedirmek zorunda kalan insanların bu çağrısına kulak vermek zorundayız. Bu hadise orta çağda yaşanmıyor. Günümüzde ve sınırlarımızın hemen ötesinde yaşanıyor. İkinci Dünya Savaşı esnasında yaşanan açlık ve soykırım hakkında binlerce film çeken Batılılar, herkesin gözleri önünde bir halkın aç bırakılarak öldürüldüğünü görmüyorlar mı? Suriye halkının çektiği bu acılara ne zaman dur diyecekler? Halkımızı kardeşlerine sahip çıkmaya çağırıyoruz. Bu kuşatmayı ancak Türkiye'nin çabaları ortadan kaldırabilir."

Esed rejimi ve rejimi destekleyen Lübnan Hizbullah Örgütü milislerinin geçtiğimiz Temmuz ayından bu yana kuşatma altında tuttukları Madaya'da 40 bin sivilin yaşadığı ve 7 aydır hiçbir yardım kuruluşunun bölgeye giremediği biliniyor.

Geçtiğimiz ay kasabada açlık sebebiyle ölümlerin artması üzerine Birleşmiş Milletler'in baskısıyla bir yardım konvoyu rejim güçlerinin izniyle Madaya'ya ulaşmıştı.

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT