1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'daki Saldırıyı Nusra Cephesi Üstlendi
Lübnan'daki Saldırıyı Nusra Cephesi Üstlendi

Lübnan'daki Saldırıyı Nusra Cephesi Üstlendi

Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde düzenlenen 2 canlı bomba saldırısını Nusra Cephesi üstlendi.

11 Ocak 2015 Pazar 05:53A+A-

Nusra Cephesi'nden güvenlik nedeniyle ismini vermek istemeyen bir komutan, "Lübnan'ın kuzeyinde Trablus'un Cebel Muhsin bölgesindeki bir kafeye kısa aralıklarla düzenlenen 2 saldırıyı, Lübnan vatandaşı olan üyelerimiz Taha Hiyal ile Bilal İbrahim düzenledi" dedi.

"Saldırı, Nusayrilerin Suriye'de sünnilere karşı işlediklere suçlara karşılıktır" sözlerini kullanan Kaynak, faillerin daha önce Nusra Cephesi tarafından Suriye'nin Lübnan sınırındaki Kalemun bölgesinde eğitim gördüklerini ve saldırıyı düzenlemek amacıyla Lübnan'a gönderildiklerini belirtti.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Lübnan'ın kuzeyindeki Trablus kentinde düzenlenen canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısının 9'a ulaştığı, yaralı sayısının da 37 olduğu belirtildi.

Lübnan hükümeti, Trablus'taki Esed yanlıları ile karşıtları arasında yaşanan kanlı olayların önlenmesi için Mayıs 2014'te, "güvenlik planını" uygulamaya koymuştu. Ordu da bu çerçevede, Esed yanlılarının yaşadığı Cebel Muhsin ve Suriye rejimi karşıtlarının yaşadığı Babu't-Tebbane bölgelerinde operasyonlar düzenlemişti.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT