1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'daki Filistinli mülteciler UNRWA ofisi önünde gösteri düzenledi
Lübnan'daki Filistinli mülteciler UNRWA ofisi önünde gösteri düzenledi

Lübnan'daki Filistinli mülteciler UNRWA ofisi önünde gösteri düzenledi

Lübnan'da ikamet eden yüzlerce Filistinli mülteci, bazı ülkelerin Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansına (UNRWA) yapılan yardımları durdurmasını kınamak için gösteri düzenledi.

31 Ocak 2024 Çarşamba 09:59A+A-

UNRWA önünde toplanan mülteci göstericiler, "UNRWA'ya desteğin kesilmesi mültecilerin geleceğinin tehdit edilmesidir", "Dönene kadar (Filistin'e) bu bizim hakkımızdır" ve "Gazze'nin insani yardıma ihtiyacı var" yazan dövizler ve afişler taşıdı.

ABD'nin de aralarında bulunduğu bazı ülkelerin UNRWA'ya finansal desteği geçici olarak kesme kararını kınamaya gelen Filistinli mültecilere mikrofon uzattı.

Lübnan'da 12 Filistin kampından biri olan Burc el Baracna sakinlerinden Rima Ali, "ABD ve bazı Avrupa ülkelerinin aldığı haksız kararı kabul etmediğimizi göstermek için buraya geldik. Bu karar özellikle Filistin'de ve diasporada yaşan mültecilerin geleceğini kötü yönde etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

UNRWA'nın finansal desteğini sürdürmesinin mülteciler için önemli olduğunu belirten Ali, "Lübnan gibi diasporada yaşan Filistin halkı, yoksulluk sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. " dedi.

Lübnan'daki Filistinli mülteciler olarak UNRWA'dan aldıkları en önemli desteğin "eğitim" konusunda olduğunu dile getiren Ali, çocuklarının eğitimsiz bir şekilde geleceği hazırlanmasının mümkün olmadığını söyledi.

Ali, "Herkes gibi biz de onurlu bir hayatı hak ediyoruz. Çocuklarımız da eğitim hakkına sahip olmalı. Eğitim, insan haklarının esasıdır." dedi.

HABERE YORUM KAT