1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'daki Filistin Mülteci Kamplarında Öfke Cuması
Lübnan'daki Filistin Mülteci Kamplarında Öfke Cuması

Lübnan'daki Filistin Mülteci Kamplarında Öfke Cuması

Filistinli mülteciler Lübnan'daki mülteci kamplarında ve bulundukları bölgelerde, Lübnan Çalışma Bakanı'nın uygulamalarını ve Filistinli mültecilerin çalışma izinlerinin iptalini protesto amacıyla bugün gösteriler düzenlediler.

26 Temmuz 2019 Cuma 23:35A+A-

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Lübnan'daki İkinci Öfke Cuması gösterilerine binlerce kişi katıldı. Katılanlar Çalışma Bakanı'nın kararlarının iptal edilmesini isteyen ve bu kararların mültecileri büyük sıkıntılara soktuğunu vurgulayan pankartlar taşıdılar.

Yerel kaynaklar bugünkü gösterilerin, Çalışma Bakanı'nın söz konusu kararları almasından sonra Lübnan'da düzenlenen protesto gösterilerinin en geniş katılımlısı ve en büyük çaplısı olduğuna dikkat çektiler.

Nehru'l-Barid, El-Beddavi, Şatilla, Aynu'l-Hulve, El-Bass gibi çok farklı mülteci kamplarından harekete geçen göstericiler taleplerinde ısrarlı olduklarını ve temel haklarının herhangi birinin geçersiz kılınmasını kesin reddettiklerini dile getirdiler.

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre mülteci kamplarında aynı zamanda genel grev ilan edildi ve bütün dükkanlar ve iş yerleri kapatıldı. O yüzden ticari faaliyetler tamamen durdu.

Filistinli mültecilerin gösterilerine, onların isteklerine destek amacıyla Lübnanlı aktivistlerden ve siyasetçilerden de katılanlar oldu.

Lübnan Çalışma Bakanı Kemil Ebu Süleyman'ın Filistinli mültecileri yabancı işçiler statüsüne koyan ve bu yüzden çalışma alanlarını iyice kısıtlayan kararlarından dolayı Lübnan'daki mülteci kamplarında iki haftadan beri gerginlik yaşanıyor.

FİEM

HABERE YORUM KAT