1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan'da IŞİD'e Karşı İngiliz Gözetleme Kuleleri
Lübnan'da  IŞİD'e Karşı İngiliz Gözetleme Kuleleri

Lübnan'da IŞİD'e Karşı İngiliz Gözetleme Kuleleri

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Lübnan'da IŞİD'e karşı, İngiliz ekipler tarafından inşa edilen gözetleme kulelerini yazdı.

01 Aralık 2014 Pazartesi 12:33A+A-

Gazetenin özel haberine göre gizlice harekete geçen ekip, Bekaa Vadisi'nde yer alan "Ras Baalbek" adlı kasabanın Suriye sınırına süratle 12 adet kule inşa etti.

Haberde, inşa edilen gözetim noktaları sayesinde Lübnan ordusunun IŞİD'in ilerleyişini durdurduğu belirtildi.

Gazete, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın kulelerin yapımını yakınen takip ettiğini öne sürdü.

İngiltere'nin Lübnan Büyükelçisi Tom Fletcher, gazeteye yaptığı açıklamada "Gözetleme kulelerininin sayesinde IŞİD'in hareket kabiliyetini önlendiğine inanıyorum" dedi.

"IŞİD zaferler elde etmek istiyor. Lübnan gibi hassas dengeler ile var olan bir ülkede, bu tür sonuçlara izin verilemez."

Sınıra kule desteği devam ediyor

Ras Baalbek kasabasındaki kulenin geçen Temmuz ayında 17 gün içinde inşa edildiği öne sürüldü. Buna göre 12 kulenin yapımı, aralarında IŞİD ve Nusra Cephesi'nin de bulunduğu binlerce militanın ilerleyişini önlemek için tamamlandığı belirtildi.

Bir kulenin İngiltere'ye yaklaşık 150 bin Sterlin'e (Yaklaşık 525 bin Türk Lirası) mal olduğu yazan haberde, "Tango 10" adı verilen bu kulenin, "birbirine eklenen altı taşıma vagonu" ile inşa edildiği belirtildi.

Haber şu ifadelerle devam etti:

"Tango 10, Lübnan sınırına son birkaç ayda olağanüstü hızla inşa edilen gözetleme kulelerinden biri. Diğer gözetleme kuleleri de yapım aşamasında. Bir İngiliz asker ve mühendis ekibi, günde 24 saat çalışarak bu kuleleri inşa ettiler. İlk kuleler ülkenin kuzeyine dikildi. Daha sonra yapılanlarla birlikte, doğu sınırının yarısına kadar ilerlendi."

HABERE YORUM KAT