1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan’da Hizbullah ile PKK Çatıştı
Lübnan’da Hizbullah ile PKK Çatıştı

Lübnan’da Hizbullah ile PKK Çatıştı

Beyrut’ta, İran’ı protesto eden PKK ve Hizbullah mensupları arasında meydana gelen çatışmada 2 PKK’lı öldü, 8 kişi de yaralandı.

16 Eylül 2010 Perşembe 04:05A+A-

Lübnan'da PKK mensupları ile Hizbullah mensupları arasında çakın çatışmada 2 kişinin öldüğü, 8 kişinin de yaralandığı bildirildi. Beyrut'un Chouifete bölgesinde geçen hafta sonu toplanan 50 kişilik PKK'lı grup, İran'ın PKK/PJAK'a yönelik operasyonlarını ve örgüt mensuplarına yönelik idamlarını protesto ederek, İran yönetimi aleyhine protesto gösterisi yaptılar.

PKK'lıların İran yönetimi karşıtı eylem yaptıkları haberini alan Hizbullah mensuplarının, kısa sürede bölgeye gelerek PKK'lı grubun protesto eylemini engellemek istemeleri üzerine iki grup arasında çatışma çıktı. Silah ve kesici aletlerin kullanıldığı çatışma, güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen, sokak aralarına taşarak gece geç saatlere kadar sürdü.

Olaylarda PKK örgütüne mensup 2 kişinin öldüğü, 8 örgüt mensubunun da yaralandığı kaydedildi. Beyrut'ta geçtiğimiz aylarda El Nabaa semtinde PKK ve Hizbullah mensupları arasında yaşanan PKK'nın esnaftan zorla haraç aldığı iddiası ile çıkan kavgasında 1 PKK mensubu ölürken, 6 PKK'lı da yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum