1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan’da Bir Hastane Filistinli 3 Bebeği Rehin Aldı
Lübnan’da Bir Hastane Filistinli 3 Bebeği Rehin Aldı

Lübnan’da Bir Hastane Filistinli 3 Bebeği Rehin Aldı

Mülteci baba masrafları ödeyemeyince bebekleri hastanede rehin alındı.

07 Şubat 2016 Pazar 04:00A+A-

Lübnan’ın güneyinde yer alan Sur bölgesindeki Er-Reşidiye Mülteci Kampı'nda bir hastanenin Filistinli mültecinin çocuklarının tedavi masraflarını ödeyememesi üzerine bebekleri  rehin aldığı belirtildi.

Yerel kayakların verdiği bilgiye göre, babanın hastane masraflarını ödeyememesi nedeniyle hastane yönetimi tedavi gören Kasım, Lana ve Lin adındaki küçük yaştaki çocukları rehin aldı.

Daha önce Filistinli mültecilerin sağlık giderlerini üstlenen Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma örgütü (UNRWA)’nın bu yardımları kısması üzerine bir çok mülteci sıkıntılı günler yaşarken, Filistinli mülteciler kararı protesto etmek ve UNRWA’nın kararını gözden geçirmesini sağlamak için geçen hafta bütün Lübnan’da protesto gösterileri düzenleyip UNRWA’ya ait bir çok ofisi kapattı.

Diğer taraftan hastanenin üç bebeği rehin alması üzerine devreye giren Hamas hareketi, Lübnanlı yetkililerden sorunun çözüleceğine dair söz aldığını duyurdu.

Konuyla ilgili bilgi veren Hamas’ın Lübnan’daki basın sorumlusu Re’fet El-Murre yaptığı açıklamada, kendisini arayan Sosyalist İlerici Parti liderlerinden Fevzi Ebu Ziyab ile yaptığı görüşmede, Ebu Ziyab’ın kendisine Lübnan Sağlık Bakanı'nın rehin olayıyla yakından ilgilendiğini ve sorunun çözümü için bizzat devreye girdiğini ilettiğini söyledi.

FİEM

HABERE YORUM KAT