1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LÜBNAN

  4. Lübnan Sınırından İsrail’i Tehdit Etti
Lübnan Sınırından İsrail’i Tehdit Etti

Lübnan Sınırından İsrail’i Tehdit Etti

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, ABD ve İsrail’de rahatsızlık uyandıran Lübnan ziyaretinin ikinci gününde, Siyonistlerin yok olacağını söyledi.

15 Ekim 2010 Cuma 15:13A+A-

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ABD ve İsrail'in tepkilerine karşın gerçekleştirdiği Lübnan ziyaretinin ikinci gününde, Lübnan İslami Direniş Hareketi Hizbullah'ın kalelerinden olan ve İsrail'e 4 kilometre mesafedeki Bint Cebel kasabasını ziyaret etti.

'SİYONİSTLER YOK OLACAK'
Kasaba, 2006'daki Hizbullah-İsrail savaşında şiddetli çatışmalara sahne olmuş, İsrail'in yoğun saldırılarına karşı destansı bir direniş verilmişti.

Ahmedinejad, burada 15 bin kişiye hitaben yaptığı konuşmada, Tahran yönetiminin Lübnan'a verdiği desteğin devam edeceğini belirterek, "Sonuna kadar sizin yanınızda olacağız" dedi.

Lübnan ve İran bayrakları taşıyan coşkulu halka zafer işaretiyle selam veren Ahmedinejad, "Bint Cebel yaşıyor. Direnen halk sizi selamlıyorum. Siyonistler yok olacak!" dedi.

"İSRAİL ÜLKE LİDERLERİNİ ÖLDÜRMEZ"
Öte yandan İsrail Başbakan Yardımcısı Silvan Şalomise, milletvekillerinden Arye Eldad'ın, İsrail sınırına yaklaşıp, taş atmaya kalkması halinde Ahmedinejad'ın vurulması önerisine karşı çıkarak, İsrail'in ülke liderlerini öldürmediğini savundu.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum