1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Avrupa halkları İsrail'i protesto ediyor!
Avrupa halkları İsrail'i protesto ediyor!

Avrupa halkları İsrail'i protesto ediyor!

İsrail ile devam eden çatışmalarda Filistin halkını desteklemek için Londra'nın merkezindeki Speaker's Corner'da yüz binlerce insan bir araya gelerek İsrail elçiliğine doğru yürüyüşe geçti.

15 Mayıs 2021 Cumartesi 17:00A+A-

Fatih Demir / HAKSÖZ HABER

Filistin’i destekleyen ve İsrail’in katliamlarını kınayan protestocular öğlen saatlerinde Marble Arch yakınlarında toplanmaya başladılar.

Bir araya gelen yüz binlerce gösterici Hyde Park'ın karşısındaki Kensington Palace Gardens'taki İsrail Büyükelçiliği'ne doğru yürüyüşe geçtiler.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre İsrail’in Londra Büyükelçiliği dün sabah saatlerinden itibaren elçiliğin etrafına barikatlar kurdu.

Londra'daki gösteriler: Filistin Dayanışma Kampanyası, El Aksa Dostları, Britanya'daki Filistin Forumu, Savaşı Durdurma Koalisyonu, Nükleer Silahsızlanma Kampanyası ve Britanya Müslümanlar Derneği tarafından düzenleniyor.

Organizatörlerden bir sözcü gazetecilere şunları söyledi ve hükümetin harekete geçmesi çağrısında bulundu.

Birleşik Krallık Hükümeti'nin derhal harekete geçmesi hayati önem taşıyor. İngiltere, İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız şiddetine ve zulmünün cezasız kalmasına izin vermemelidir. Çocuklar dahil sivilleri hedef alan ve öldüren İsrail’in Gazze'yi bombalaması bir savaş suçudur."

İsrail’e karşı cesur bir duruş sergileyip İsrail’in eylemlerini canice, vahşice ve katliam olarak değerlendiren halklar karşısında devletler suskunluklarını korumaya devam ediyor.

İsrail bugün katliam suçlarını dünyaya duyurmasın diye uluslararası basının bulunduğu binayı yerle bir ederek haber ajanslarının ekipmanlarını da imha etti.

Londra’da ve dünyanın birçok yerinde toplumlar devletlerinin aksine İsrail’e karşı harekete geçmeye başladı. Dünya devletlerinin sözde liderleri ise suskunluk konusunda birbirlerini geçmeye çalışmakla meşgul.

İsrail bugünde çocukları hedef aldı ve 10 sivil Filistinli yaşamını yitirdi. Londra’daki göstericilerin diğer Avrupa ülkelerindeki halklara da örnek olması umuluyor.

 

Londra/İngiltere

filistin-londra-destek-yuruyusu-israil-protesto-2.jpg

londra-protesto-filistin.jpg

 

Madrid/ İspanya

İspanya'nın başkenti Madrid'te de Filistin'e destek verilen protesto yürüyüşleri devam ediyor. İsrail'in lanetlendiği protesto gösterilerinde göstericiler İsrail aleyhine sloganlar atıyor.  

madrid-flistin-destek-protestosu-2.jpg

madrid-flistin-destek-protestosu.jpg

 

Göstericilerin yürüyüşleri ve sloganları,

 

Paris/Fransa 

fransa-paris-filistin.jpg

fransa-paris-filistin-2.webp

 

Roma/İtalya

italya-filistin-eylem-2.jpg

italya-filistin-eylem.jpg

HABERE YORUM KAT

2 Yorum