1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Logo tartışmalarıyla emek hırsızlığı perdeleniyor
Logo tartışmalarıyla emek hırsızlığı perdeleniyor

Logo tartışmalarıyla emek hırsızlığı perdeleniyor

​​​​​​​İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı arasında yaşanan tartışmalar "M" ya da "U" tartışmalarına hapsetmek son derece yanlış ve bir o kadar da zararlı sonuçlar üretiyor.

15 Eylül 2021 Çarşamba 18:05A+A-

HAKSÖZ HABER

Haber Global'de "Saynur Tezel ile Kayıt Altında" programında Emekli Kurmay Albay Dursun Çiçek, Gazeteci-Yazar Barış Yarkadaş, Ak Parti İstanbul İl Başkan Yardımcısı Av. Adem Yıldırım ve Gazeteci Kenan Alpay siyasal gündemin yanı sıra İstanbul'da inşaatı süren metro tartışmaları etrafında da görüşlerini beyan ettiler.

Barış Yarkadaş ve Dursun Çiçek tarafından metro simgesi üzerinden yaşanan ayrışmanın İBB'ye ait yetkilerin gasp edildiği, yerel yönetimlere ait yetkilerin Hükümet tarafından tırpanlandığı yönünde görüşleri teyid ettiğini vurguladılar.

Alpay yaptığı değerlendirmede İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun resimleri eşliğinde şehrin her bölgesine asılan afişlerde ifade edilen "İstanbul Dünyanın Aynı Anda En Çok Metro Yapılan Şehri" sloganının sahadaki gelişmeleri çarpıttığını, İBB'nin eksik ve kusurlarını örtmeye, Ulaştırma Bakanlığı'nın çalışmalarını görünmez kılmaya matuf bir çaba olduğunun altını çizdi.

Mecidiyeköy-İstanbul Havaalanı, İstanbul Havaalanı-Halkalı, Kirazlı-Bakırköy, Metrokent-Kayaşehir ve Pendik Kaynarca-Sabiha Gökçen HAvalimanı arasındaki metro hatlarının bütçesi, ekipmanı ve personeliyle Ulaştırma Bakanlığı tarafından üstlenildiğini vurguladı. Özellikle İstanbul Havalimanı hattında kullanılacak metro ve ray sistemlerinin ileri teknoloji ihtiva eden son derece konforlu, hızlı ve pahalı sistemler olduğunu hatırlatan Alpay İBB'nin buradaki yatırım ve çalışmaları kendisine aitmiş gibi lanse etmesinin büyük bir çarpıtma ve emek hırsızlığına yeltenmek olduğunu ifade etti.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum