1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. “Locals” ifadesini sindiremeyen Devlet Bahçeli, Mehmet Şimşek’e milliyetçilik sopasını gösterdi
“Locals” ifadesini sindiremeyen Devlet Bahçeli, Mehmet Şimşek’e milliyetçilik sopasını gösterdi

“Locals” ifadesini sindiremeyen Devlet Bahçeli, Mehmet Şimşek’e milliyetçilik sopasını gösterdi

MHP Lideri Devlet Bahçeli, katıldığı uluslararası bir programda “locals” ifadesini kullanan Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek'e Türk milliyetçiliği sopasını gösterdi.

23 Nisan 2024 Salı 22:29A+A-

HAKSÖZ-HABER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yazılı açıklama yayımladı. Bahçeli, 'yerel halk' (locals) ifadeleriyle gündeme gelen Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile ilgili, "Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecek" ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin Şimşek ile ilgili açıklaması şöyle:

"Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle değersizleştirmeye hizmet eden müfsit zihniyetin, son günlerde maruz kaldığımız skandalların asal sorumlusu olduğunu hiç kimse inkar edemeyecektir. Küresel Emperyalizmin tasallut ve telkini altında iç huzur ortamını zedelemek suretiyle faal halde bulunan terör sevicilere boyun eğmek, serpilen hıyaneti özgürlük ve demokrasi çerçevesinde normalleştirip yumuşatmak, bilinmelidir ki, milli felakete çanak tutmak, devlete ve millete kast etmektir."

NE OLMUŞTU?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF) tarafından düzenlenen Küresel Görünüm Forumu'nda Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirme yaptığı sırada kullandığı 'locals' ifadesi tartışma yaratmıştı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Şimşek'in ifadeleri hakkında açıklama yapmış ve açıklamada, "Ekonomi/finans terminolojisinde yer alan 'locals' kelimesinin siyasi malzeme yapılmaya devam edilmesini hayretle izliyoruz ve bu açıklamayı zaruri görüyoruz" denilmişti.

 

HABERE YORUM KAT