1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. 'Liyakat yoksa korkarım' demişti yardımcısı liyakat olmadığı iddiasıyla istifa etti!
'Liyakat yoksa korkarım' demişti yardımcısı liyakat olmadığı iddiasıyla istifa etti!

'Liyakat yoksa korkarım' demişti yardımcısı liyakat olmadığı iddiasıyla istifa etti!

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir partisinden istifa etti. Aydemir: “Umarım hem DEVA Partisi hem de ülkemiz siyasi ortamı hedeflediğimiz liyakatın öncelendiği bir yönetim anlayışına kavuşur.” siteminde bulundu.

16 Mart 2022 Çarşamba 11:36A+A-

HAKSÖZ HABER

DEVA Partisinde ve siyasette liyakat olması gerektiğinin altını ısrarla çizen Ali Babacan, partisinde liyakat olmadığı yönündeki eleştirilere sessizlikle karşılık veriyor.

Ali Babacan bir televizyon programına konuk olduğunda: “Kamuda ehliyet ve liyakat yoksa ben korkarım” demişti. Partisinin Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir, partinin ilkelerine bağlı kalınmadığı, liyakatin öncelenmediğini belirterek istifa ettiğini duyurdu.

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkan Yardımcısı ve TÜİK eski başkanı Birol Aydemir partisinden istifa etti. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Aydemir, aylardır DEVA Partisi’nin kuruluş ilke ve değerlerini, program ve tüzüğünü, yönetim felsefesi ve uygulamalarını tekrar gözden geçirdiğini belirtti.

Aydemir, “Geldiğimiz noktada parti yönetimine ilişkin bazı uygulamaların partilerin anayasası olan tüzüğümüz çerçevesinde vücut bulan ilke ve değerlerimizle uyuşmadığını ve bu durumun parti yönetiminde dikkate değer bir rahatsızlığa yol açmadığını üzülerek müşahede ettim” dedi.

Açıklamasını, “Ben, hayatın her alanında olduğu gibi siyasette de samimiyet, dürüstlük ve tutarlılığın temel alınması gerektiğine inanıyorum. Ben DEVA Partisi'nin sadece diğer partilere değil, siyasi sistem ve işleyişine de alternatif olması gerektiğini her zaman dile getirdim” ifadeleriyle sürdüren Aydemir şunları söyledi:

‘Partinin kuruluş süreci ile şimdiki hali aynı değil!’

“Ancak, şimdiye kadar yaşanan sürecin benim söylem ve beklentilerime uygun olmadığı gibi Parti'nin kuruluş amacına ve felsefesine de uygun olmadığını düşünüyorum. DEVA'nın parti programını yazanlardan biri olarak ancak ortak akıl ve istişareye dayanan kural bazlı, adil, şeffaf ve liyakatın öncelendiği bir yönetim şeklinin başarı getirebileceğine inandım.

Söz konusu ilke ve prensiplerin, gereğince hayata geçirilememesinin hayal kırıklığını daha fazla yaşamamak adına, 11 Mart 2022 itibarıyla DEVA Partisi'ndeki görevlerimden istifa etmiş bulunmaktayım. Umarım hem DEVA Partisi hem de ülkemiz siyasi ortamı hedeflediğimiz kural bazlı, adil, şeffaf ve liyakatın öncelendiği bir yönetim anlayışına kavuşur. Herkese sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Saygı sevgilerimle.”

birol-aydemir.jpg

 

Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı Birol Aydemir'in istifa metni,

birol-aydemir-deva-partisi.jpg

HABERE YORUM KAT

4 Yorum