İslami Direniş Hareketi (Hamas), Kadima Partisi'nin başkanlığı için yarışan Siyonist hükümetin Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile Ulaştırma Bakanı Şaul Mofaz arasında hiçbir fark olmadığını belirterek, her ikisinin de Filistin halkını öldürme, tehcir etme ve Siyonist devleti kurma düşüncesinde ittifak ettiklerini belirtti.
Kadima Partisi'nin bugün yapacağı başkanlık seçimleri konusunda bir açıklama yapan Hamas sözcüsü Fevzi Burhum şöyle dedi: "Siyonist çete devletinin bütün ileri gelenleriyle liderlerinin ortak oldukları ilkeler vardır. Onların başında da ırkçı bir Yahudi devleti kurma, Filistin halkını yok edip; topraklarına, zenginliklerine el koyma, Güney Afrika'da olduğu gibi burada da Filistin halkını kantonlarda yaşamaya mahkum etme arzusu vardır."
Filistin Özerk Yönetim Başkanı Mahmut Abbas'ın bu seçimlerde Livni'yi desteklediğini açıklamasını üzüntüyle karşıladıklarını belirten Burhum, Özerk Yönetim'in her seferinde Siyonist işgal devletinin yeni başkanına umut bağladığını, bütün Siyonist liderlerin Filistin halkına düşmanlıkta birlik olduğunu göremediğini ve işgal güçlerine umut bağlamanın hüsranla biteceğini henüz anlayamadığını belirtti.
Burhum devamla şöyle dedi: "Siyonist liderler Filistin halkını öldürme, Kudüs'ü Yahudileştirme, ırkçı Yahudi devletini kurma ve Filistinlilerin bütün dinamiklerini yerle bir etme konusunda hiçbir zaman farklı düşünmezler. Filistinliler Siyonistlerin değişen kurum veya şahıslarına değil, Siyonist işgalcilere karşı direnen Filistin halkına umut bağlamaları gerekir."
Hamas'ın Olmert'in başında olmadığı bir Kadima'ya nasıl baktığının sorulması üzerine Burhum şöyle cevap verdi: "Siyonist partilerin hepsi terör ve suç partileridir. Hepsi aynıdır ve aralarında hiçbir bir fark yoktur. Hepsi, Filistin halkını öldürme ve Filistin halkını tehcir etme konusunda ittifak içindedir." (FEM)