1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Liva et-Tevhid Lideriyle Görüştük!
Liva et-Tevhid Lideriyle Görüştük!

Liva et-Tevhid Lideriyle Görüştük!

Liva et-Tevhid lideri Abdulaziz Selame: Suriye cephesinde büyük birleşme 90 gün içinde tamamlanıyor...

25 Kasım 2013 Pazartesi 21:38A+A-

HAKSÖZ-HABER

Arkadaşımız Yılmaz Bilgen geçtiğimiz günlerde şehit olan Abdulkadir Salih'in komutanı olduğu Liva et-Tevhid grubunun lideri Abdulaziz Selame ile görüştü.

Son günlerde gündemin önemli konuları arasında yer alan Suriye'de muhalif gruplar arasında gerçekleştirilen ittifaka dair önemli bilgiler veren Abdulaziz Selame, en geç 90 gün içerisinde her cephede ortak hareket ederek düşman güçlere karşı daha etkin bir mücadele verileceğini ifade etti.

Bu birleşmenin uzun zamandır süren görüşmelerin neticesi olduğunu belirten Abdulaziz Selame, “Şehit Abdlkadir Salih'in en büyük hayali, arzusu bu ittifak idi. Bu uğurda da çok çaba sarf etti. Onun şehadeti de bu birleşmeyi hızlandıran unsur oldu ve hepimiz bu gelişme için aziz olan Allah'a hamd ediyoruz.” dedi.

Suriye'de geri dönülmez bir yola girildiğini belirten Liva et-Tevhid lideri Selame, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“Ne Esed ne de onun insanlık dışı işkencelerine, zulmüne maruz kalan Suriye halkının gelinen noktadan geri adım atma hakkı ve şansı yok. Yüz binlerce şehit ve gazinin ve de milyonlarca evinden barkından edilmiş kalabalıkların acısını dindirecek tek çözüm Suriye'nin özgürlüğü olacaktır.

Allah’ın izniyle tüm grupların ortak hareket etme kararı da Suriye'nin kurtuluşu için önemli bir hamle olacaktır. Şehir merkezleri ve taşralarda savaşan gruplar tek bir komuta altında ve birlikte hareket ederek daha etkin ve güçlü bir savaş verebilecekler. Suriye kıyamına destek veren her fert ve grup sadece zalim Esed rejiminden kurtulmak ve İslam’ın esenliğinde bir idare altında yaşamayı istiyor. Bu durumda birleşmeden parçalanarak savaş vermenin de anlamı kalmıyor. Düşmanımız tek. Biz de bundan böyle inşallah tek bir beden olarak Esed ve destekçilerinin karşısında saf tutacağız.”

abdulaziz-selame-abdulkadir-salih-liva-tevhid.jpg
Liva et-Tevhid saha komutanı Abdulkadir Salih'in şehit düştüğü saldırıda tugayın lideri Abdulaziz Selame de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT