Libya’ya “Göçmenlerle İlgili İddiaları Soruştur” Çağrısı

Libya’ya “Göçmenlerle İlgili İddiaları Soruştur” Çağrısı

Libya’da göçmenlerin bir köle pazarında satıldığına ilişkin iddialar hakkında Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nden açıklama geldi. Antonio Guterres, Libya’dan konuyla ilgili soruşturma başlatmasını istedi.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, Libya’da Afrikalı göçmenlerin köle olarak satıldığına ilişkin iddialarla ilgili yayımlanan videoların “dehşet verici” olduğunu söyledi.

AA’da yer alan habere göre, Guterres, BM Genel Merkezi’nde gazetecilere yaptığı açıklamada, Libyalı yetkililere, “dehşete düşüren” bu iddialar hakkında soruşturma başlatması için çağrı yaptı.

Suçluların derhal bulunarak adalete teslim edilmesi gerektiğini vurgulayan Guterres, “Köleliğin dünyamızda yeri yok ve bu korkunç insan hakları iddiaları insanlığa karşı suç teşkil ediyor.” dedi.

CNN International geçen hafta, Libya’da Afrikalı göçmenlerin bir köle pazarında satıldığına ilişkin iddiaların yer aldığı görüntüler yayımlamıştı.

HABERE YORUM KAT
Önceki ve Sonraki Haberler
Bunlar da İlginizi Çekebilir