1. HABERLER

  2. HABER

  3. Libya'da Türkiye Gemisine Saldırı
Libya'da Türkiye Gemisine Saldırı

Libya'da Türkiye Gemisine Saldırı

Bir Türkiye şirketine ait yük gemisine, Tobruk yönetimine bağlı güçler tarafından Libya açıklarında saldırıldı. Topçu atışında Türkiye vatandaşı 3. kaptan öldü.

11 Mayıs 2015 Pazartesi 13:44A+A-

Bir Türk şirketine ait Cook Islands bayraklı, Tuna-1 isimli kuru yük gemisi, İspanya'dan aldığı alçıpan yükünü teslim etmek üzere dün akşam saatlerinde Tobruk limanina giderken saldırıya uğradı.

Reuters haber ajansına göre, Libya'nın Tobruk’taki güçlerine bağlı ordu sözcüsü Muhammed Hicazi, yaptığı açıklamada, Türkiye gemisinin, Derne kentine yaklaşmaması uyarısı yapıldıktan sonra vurulduğunu açıkladı.

Tobruk'un yaklaşık 13 mil açığındaki uluslararası sularda aralıklarla iki kere karadan topçu atışına maruz kalan gemideki üçüncü kaptan hayatını kaybetti. Hasar gören gemide yaralananlar da oldu. Dışişleri Bakanlığı, kaç kişinin yaralandığını ya da saldırıyı kimin gerçekleştirdiğini açıklamadı.

Bakanlık, saldırganların BM Şartı ve ilgili BMGK Kararları çerçevesinde sorumlu tutulmaları gerektiğini vurguladı.

Saldırının kınandığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“Uluslararası sularda sivil bir gemiye karşı gerçekleştirilen bu alçakça saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırıyı gerçekleştirenleri lanetliyoruz. Bu menfur saldırı ilgili Libya makamları nezdinde şiddetle protesto edilmiş, anılan gemiye ve bölgede bulunabilecek diğer Türk gemilerinin güvenliğine yönelik eylemlerin derhal sona erdirilmesi ve sözkonusu saldırının sorumluları hakkında gerekli hukuki işlemlerin yapılması talep edilmiştir. Anılan gemiye yönelik saldırı kapsamında uluslararası hukuktan kaynaklanan tazminat dahil her türlü hakkımız mahfuzdur. Konu hakkında ilgili uluslararası örgütler nezdinde girişimler yapılmaktadır.”

Kaynak: Al Jazeera 

HABERE YORUM KAT