1. HABERLER

  2. HABER

  3. Libya’da Kaçırılan Said Denizoğlu Kurtarıldı
Libya’da Kaçırılan Said Denizoğlu Kurtarıldı

Libya’da Kaçırılan Said Denizoğlu Kurtarıldı

Ağustos ayında Libya'da kaçırılan Said Denizoğlu, kurtarıldı.

02 Aralık 2015 Çarşamba 22:04A+A-

Kendini mülteci çocukların eğitimine adayan Suriye uyruklu Türkiye vatandaşı 51 yaşındaki Said Denizoğlu, Türkiye’ye sığınan Suriyeli çocukların müfredat dosyalarını teslim etmek için geçtiğimiz Ağustos ayında Trablus’a gitti. Denizoğlu, 9 Ağustos akşamı, Libya Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Komitesi Başkanı Salah Halife Mamas ile birlikte kaldıkları otele giderken silahlı bir grup tarafından kaçırıldı.

“Aracın önünü keserek bizi indirdiler. Ellerinde uzun namlulu silahlar vardı” diyen Denizoğlu, şöyle devam etti: 

“Gözlerimi ve ellerimi bağlayıp enseme sert bir cisimle vurdular. Kendime geldiğimde araçta seyir halindeydik. Üzerimi soyup ne varsa aldılar. Kaldığımız yer metruk, çok kötü bir villaydı. Sürekli işkence yaptılar.”

Kendilerinin bodrum katında tutulduğunu söyleyen Denizoğlu, söz konusu silahlı grubun bir çete olduğunu ve bu işi fidye için yaptıklarını öne sürdü. Kurtulma konusunda umudunu hiç kaybetmediğini söyleyen Denizoğlu, diğer esirlerle birlikte sürekli kaçma planları yaptıklarını dile getirdi.

16 Kasım gecesi güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla kurtarılan Said Denizoğlu, Misurata’da güvenli bir bölgeye götürüldüklerini anlattı.

Denizoğlu, mülteci çocukların eğitimi çalışmalarına bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Denizoğlu’nun kaçırılma haberi çok geç geldi

İHH Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Sarıkurt da Türk Dışişleri Bakanlığı Misurata Türkiye Başkonsolosluğu ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın titiz bir çalışma yürüttüğünü söyledi. Sarıkurt, “Denizoğlu’nun kaçırılmasından bir ay sonra haberimiz oldu ve hemen harekete geçtik” dedi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

2 Yorum