1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya İhvanı Partileşmeyecek
Libya İhvanı Partileşmeyecek

Libya İhvanı Partileşmeyecek

Libya İhvan-ı Müslimin Cemaati yıllar sonra ilk kez gizli olmayan bir toplantı düzenledi.

22 Kasım 2011 Salı 01:27A+A-

17 Kasım 2011'de Bingazi'de başlayan ve yaklaşık 700 kişinin katıldığı toplantıda Libya'dan Geçici Milli Meclis üyesi ve İslami İşler Bakanı Salim Şeyhi ve Savunma Bakanı Celal Dugayli ile Tunus İslami Uyanış (Nahda) temsilcileri de hazır bulundu. Üç gün süren toplantının son gününde İhvan üyeleri kadınların da oy kullandığı seçimde oy çokluğu ile yeni genel sekreter olarak Beşir Kebti'yi seçti ve İhvan dışından da katılımın kabul edileceği bir siyasi parti kurmaya çağrıda bulundu.

Libya İhvanı'nın yeni genel sekreteri Kebti "Biz doğrudan siyasi parti kurmadık. Kardeşlerimizi ve diğer siyasi akımları referansları İslam olan bir siyasi parti kurmaya davet ediyoruz. Bu İhvan'ın da benimseyeceği bir siyasi parti olur." dedi.

Üç gün süren toplantı sonunda düzenlenen basın toplantısında Beşir Kebti üyelerini siyasi parti konusunda vesayet altında bırakmayacaklarını, İslami referansları kabul eden partilerden herhangi birinde faaliyet göstermeleri konusunda etkilemeye çalışmayacaklarını söyledi.

Libya İhvanı 13 Nisan'da Doha'da yaptığı toplantıda Kaddafi ailesinden hiç kimsenin iktidarda kalmaması için karar alınmasını isteyen bir bildiri yayınlamıştı. Son olarak 17 Mayıs'ta Libya İhvanı lideri Suleyman Abdulkadir'in yurda dönüşü üzerine Bingazi'de toplanmıştı.

Lokman Doğmuş / Haksöz-Haber 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

3 Yorum