1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Libya Halkı Devrimi Sahiplenmede Kararlı
Libya Halkı Devrimi Sahiplenmede Kararlı

Libya Halkı Devrimi Sahiplenmede Kararlı

Libya Devrimi, dördüncü yılında yerel ve uluslararası saldırılara maruz kalırken devrim yanlıları bugün devrimin yıldönümünde meydanları doldurdu.

18 Şubat 2015 Çarşamba 01:36A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya Devrimi, dördüncü yılında yerel ve uluslararası saldırılara maruz kalırken devrim yanlıları bugün devrimin yıldönümünde meydanları doldurdu.

Mısrata, Zaviye, Mesallata, Hums, Sabrata, Sebha, Zleytin ve diğer birçok şehirde şenlikler yapıldı. Başkent Trablus’taki Şehitler Meydanında ve Ömer Muhtar Caddesinde toplanan kadın erkek binlerce kişi tekbir getirerek ve marşlar söyleyerek devrim kutlamalarına katıldı. Katılımcıların büyük çoğunluğu bayrak taşırken bazılarının devrim esnasında şehit olan yakınlarının posterlerini taşıdıkları dikkat çekti. Yapılan konuşmalarda İŞİD’in Mısır vatandaşlarını öldürmesi ve Mısır’ın Libya’ya saldırısı kınandı.

Fecr-i Libya adına yayınlanan bildiride ise IŞİD’in son eyleminin Sisi ile Hafter’in ortak yapımı olduğu ifade edildi ve konu ile ilgili, önce Sirt daha sonra Trablus’ta gerçekleştiğinin açıklanması, öldürülenlerin kimliklerinin açıklanmaması ve taziyelerin olmaması gibi birçok şüpheye dikkat çekildi. Libya’daki birçok Yerel Meclis de Mısır saldırılarını kınadı.

Öte yandan Libya Fetva Kurulu Mısır saldırılarını kınadı ve IŞİD’in eylemlerinin Mısır’da bulunan Kaddafi yandaşlarının IŞİD’i övmelerinden sonra gerçekleşmesine dikkat çekti. Bildiride devrim yanlılarının IŞİD gibi örgütlerin tahriklerine kapılmamaları gerektiği ve bu örgütlerin tekfir, sadece şüphe üzerine insanları öldürme ve istihbarat örgütlerine bilerek veya bilmeyerek alet olup İslam ülkelerini saldırılara hedef kılma gibi eylemlerinin İslam’la bir ilgisinin bulunmadığı ifade edildi.

Libya Fetva Kurulu başkanı Sadık Gıryani bir Libya televizyonuna yaptığı açıklamada kabilecilik fitnesinin Libya’daki sorunların başında geldiğini söyledi. Gıryani ayrıca devrimi desteklediklerini ifade ederek darbecileri ve Libya’nın federal bölgelere ayrılmasını isteyenleri Kaddafi’nin uğradığı sondan ibret almaları konusunda uyardı.

Libya Alimler Birliği adına yapılan bir açılamada ise Mısır’ın Libya’ya saldırısı sert bir şekilde kınandı ve darbe yandaşları işaret edilerek Mısır’la işbirliğinin ihanet olduğu ifade edildi. 

libya-20150217-01.jpg

libya-20150217-02.jpg

libya-20150217-03.jpg

libya-20150217-04.jpg

libya-20150217-05.jpg

libya-20150217-06.jpg

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum