1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Liberman’ın Politikası: Çatışmayı İdare Etme ve Propagandayı Kullanma
Liberman’ın Politikası: Çatışmayı İdare Etme ve Propagandayı Kullanma

Liberman’ın Politikası: Çatışmayı İdare Etme ve Propagandayı Kullanma

Siyonist işgal rejimi Savaş Bakanı Avigdor Lieberman’ın öldürmekten ve en kötü şekliyle propaganda yapmaktan başka bir şey bilmiyor.

01 Kasım 2016 Salı 19:12A+A-

Nebil Sinono / Filistin Online

2012 yılında emanete hıyanet ve aldatma suçuyla suçlanan ve bürosunu Filistin halkının kanları ve toprakları üzerine kuran Siyonist işgal rejimi Savaş Bakanı Avigdor Lieberman’ın öldürmekten ve en kötü şekliyle propaganda yapmaktan başka bir şey bilmiyor.

Liberman’ın Kudüs gazetesine verdiği röportajda yaptığı gibi bazen Filistin halkına nasihat eden postunu giydiği gibi Filistinlileri tehdit ederek gerçek suçlu yüzünü ortaya koyuyor.

Liberman demogoji yaparak uluslar arası kanunlara ters olan abluka konusunda “Tünel kazmayı ve füze atmayı durdururlarsa onların limanlarında, havaalanlarında ve sanayi bölgelerinde yatırımı herkesten önce biz yapacağız” diyor.

İddia ettikleri çözüme inanıyor görünmelerine rağmen Filistin topraklarının C ve B bölgeleri olarak adlandırılan bölgeleri kontrol eden ve A bölgesinde sürekli olarak baskınlar yapan işgal güçlerinin bakanı Liberman, Filistinlileri meşru olan direniş haklarından vazgeçirmeye çalışıyor ve çözüme engel olanın İsrail değil, direniş olduğunu iddia ediyor.

Liberman, bu boş sözleriyle Filistin direnişini ve Hamas’ı kışkırtmaya çalışıyor. İsrail uzmanı Vedi Avvade, bu konuda şöyle diyor: Liberman, abluka ve sıkıntıların sebebinin direniş olduğu mesajını vermeye ve bu şekilde direnişi kışkırtmaya çalışıyor. Liberman’ın boş konuşuyor. Çünkü Filistin yönetimiyle de aynı lehçe ile konuşuyor. Halbuki Filistin yönetiminin elinde füze veya direniş yok. Liberman, tıpkı Netanyahu gibi topu Filistinlilerin sahasına atarak çözüm istemiyor. Filistinlilerin bu yalanların farkında oldukları kesindir.

Liberman’ın Gazzelilere “haklarınızı ve topraklarınızı aldınız. Niye hala İsrail’i yok etmek istiyorsunuz?” yalanlarını değerlendiren Avvade, Liberman’ın yalan söylediğini belirterek işgalin sona ermediğini, bilakis İsrail’in Gazze’den çıkmak zorunda kaldığını ifade ediyor.

Avvade, direniş hakkının ve insani hakların uluslar arası kanunlar ile garanti altında alındığını belirterek Liberman’ın Filistinlileri direnişle karşı karşıya getirmeyi hedeflediğini söylüyor.

Diğer taraftan siyasi analist Hamza Ebu Şeneb, İsrail’in Filistinlileri topraklarından kovduğunu belirterek Gazze’nin nüfusunun yarısından fazlasının mülteci olduğunu ve bunların işgal çetelerinden dolayı buraya göç etmek zorunda kaldığını söylüyor.

Ebu Şeneb, Liberman’ın bu sözleriyle ortalığı karıştırmayı hedeflediğini ve Filistinlilere yıkım ve sıkıntıların sebebinin direniş olduğu mesajı vermeye çalıştığını belirtti.

İşgalci İsrail 2008 ve 2014 yıllarında Gazze’ye savaş açarak büyük bir yıkıma sebep olmuştu. Gazze şeridi de 10 yıldır abluka altında yaşıyor. Abluka ve savaşlar, arkalarında binlerce ölü ve yaralı ile çok sayıda yıkılmış bina bıraktı.

 

HABERE YORUM KAT