1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lekesiz: “Saldırganlar Sığınmacı Değil”
Lekesiz: “Saldırganlar Sığınmacı Değil”

Lekesiz: “Saldırganlar Sığınmacı Değil”

Hatay Valisi Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarla ilgili, ''Bu menfur hadiseyi yapanlar bize sığınanlar veya muhalifler değildir'' dedi.

13 Mayıs 2013 Pazartesi 13:56A+A-

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Reyhanlı'daki bombalı saldırılarda hayatını kaybedenlerin yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.

Lekesiz, "Farklı renkler ve desenler, gökkuşağı misali güzellik oluşturuyor. Bizim zenginlik ve güzellik olarak nitelendirdiğimiz unsuru, zaaf olarak nitelendirip kaşımak isteyenler olabilir. Lütfen bu konuda dikkatli olalım" diye konuştu.

Hatay'daki dostluk ve kardeşliğin tarihten bu yana din, dil, ırk ve mezhep ayırmaksızın sürdüğünü anlatan Lekesiz, 2 yıldan beri kardeşlik ilişkilerinin olduğu Suriye'de yaşanan olumsuzluklardan dolayı zorda kalan ve Türkiye'ye sığınan Suriyelilere insani ihtiyaçlar gereği sahip çıkıldığını vurguladı.

Suriyelilerle Hatay'daki halkın birbirine düşmesini isteyenlerin olabileceğine dikkati çeken Lekesiz "Altını çizerek söylüyorum, bu menfur hadiseyi yapanlar bize sığınanlar, veya muhalifler değildir. Bunu yapanlar kendi içimizden, başka yerlerden irtibatlı kendi vatandaşlarımızdır. Bunların 9'u yakalanmıştır. Diğerlerinin takibi ciddiyetle yapılmaktadır" diye konuştu.

Reyhanlılardan bugüne kadar gösterdikleri sağduyulu davranışları devam ettirmelerini isteyen Vali Lekesiz, bu konuda kent halkına teşekkür etti.

Lekesiz, yaraların sarılması için gerekli işlemlerin en kısa sürede yapılacağını kaydetti. (AA)

HABERE YORUM KAT