1. HABERLER

  2. HABER

  3. Lahey Adalet Divanında Siyonist Gölge!
Lahey Adalet Divanında Siyonist Gölge!

Lahey Adalet Divanında Siyonist Gölge!

Lahey Adalet Divanı Başkanı Theodor Meron’un eski bir İsrail diplomatı olduğu, Sırp ve Hırvat kasapların beraati için çalıştığı ortaya çıktı.

18 Haziran 2013 Salı 05:22A+A-

M. EMİN ÖZKUL’un Haberi:

Lahey Adalet Divanı Başkanı Theodor Meron’un (83) eski bir İsrail diplomatı olduğu ortaya çıktı. Meron’un başkanlığında alınan kararlara gölge düştü. Meron’un Sırp ve Hırvat katillerle ilgili aldığı kararların Sırpları sevindirdiği öğrenilirken, bu işin arkasında İsrail Lobisinin olduğu vurgulandı. Bu meseleyi ortaya çıkaran Danimarkalı Yargıç Frederik Harhoff’un (64) yazdığı mektuplardan birinin kopyasına ulaşan The New York Times konuya sayfalarında geniş yer ayırdı.

Savaş Suçu İşleyen Sırp Ve Hırvat Liderleri Cezalandırmak İmkansız Hale Geldi

ABD’nin Ortadoğu politikasını içeren bir haber sitesi olan Mondoweiss’den The New York Times’tan yaptığı alıntıda bu durumun rahatsız edici bir mesele olduğuna dikkat çekilerek, “Birleşmiş Milletler (BM) Lahey Adalet Divanı’nda İsrail asıllı ABD vatandaşı başkan karşıtı küçük bir yargıç başkaldırısı var. Divan’ın bu başkanı çıtayı öyle yükseltmekte ki savaş suçu işlemekten sanık Sırp ve Hırvat liderleri cezalandırmak imkansız hale gelmiştir. Eski bir İsrail diplomatı olan Theodor Meron (83) Lahey Adalet Divanı Başkan’ı olabilmiştir” denildi.

ABD Ve İsrail Mahkeme Üzerinde Nüfuz Uyguluyor

Bu meseleyi ortaya çıkaran Danimarkalı Yargıç, ABD ve İsrail’i Ulusararası Ceza Mahkemesi üzerinde nüfuz uygulamak suretiyle dişsiz yapmakla itham ettiği belirtilen haberde, “Başka avukatlarda mutabıklar ki yeniliklere öncülük etmiş olan  Ulusararası Ceza Mahkemesi yeni bir mesajı başka ordulara göndermektedir: Orduların Ulusararası Ceza Mahkemesi’nden 5 yıl önceki kadar korkmalarına gerek yoktur” denildi.

Mahkeme Başkanı Bazı Dâvâlarda Beraat İçin Israr Etmiş

Yargıç Frederik Harhoff’un (64) mektubu 56 avukat, arkadaşları ve tanıdıklarına e-mail olarak gönderdiği aktarılan haberde The New York Times’ın bu e-mailin bir kopyasını nasıl elde ettiği açıklanmadı. Mektupta 2007 yılından beri Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde görev yapmakta olan yargıç Harhoff’un, ABD vatandaşı fakat eski bir İsrail Diplomatı olan Mahkeme Başkanı Yargıç Meron’un 2 davada ısrarlı baskı uygulayarak davaya bakan yargıçların ‘bu iki davada başkan beraat istiyor’ kanaatine varmalarına sebebiyet verdiğine yer verildi.

Mahkeme Başkanının Kararı Sırpları Sevindirmiş

Yargıç Harhoff, Amerikan ve İsrailli yetkililerin Amerikalı yargıçlar üzerinde davanın seyrinin değişmesi için baskı uyguladı mı diye kendi kendine sorduğu mektubunda, “Muhtemel ki biz bunu asla bilemeyeceğiz.” diye cevap verdiği belirtilen yazıda, “Daha önceki davalarda pek çok askeri ve polis personeli ile politikacılar, kendilerinin takipçilerinin ve/veya astlarının yaptığı katliamlar nedeniyle ‘müşterek suç işleme’ suçundan mahkum edildiler. Aksine, savaş boyunca ‘anahtar’ rol oynamış 3 Sırp lider ve 2 Hırvat general yakın zamanda aklandı. Çünkü yargıçlar bu kişilerin ‘özel’ emir vermediğini veya astlarının yaptıklarını ‘onaylamadıklarını’ ileri sürmüşlerdir. Savcılar;  Başkan Meron çıtayı yükseltmekte liderlik etti ve çıta öyle yükseltildi ki ‘mahkumiyet’ imkansız hale geldi, demişlerdir…” denildi.

İşin Arkasında İsrail Lobisi Var

Bu işin arkasında emperyalist ABD mi yoksa işbaşındaki İsrail Lobisinin mi olduğu konusunda şüpheler olduğu belirtilen yazıda, “Benim şüphem elbette İsrail Lobisi. Düşünceme göre İsrailli fikirleri terörle savaşta ve medeniyetler çatışmasında ABD’yi o kadar saptırdı ki Ortadoğu’daki ‘yegane’ demokrasi (İsrail’i kasıtla) ile hizaya girsin. Gerçi bu noktada kuyruk ve köpeği ayırt edebilmek mümkün değil. Sıklıkla medyamızın görmezden geldiği bu durum için kesinlikle kimse bu ittifakın jeo-politik odak noktası olmadığını söyleyemez” denildi.

Yeni Akit

HABERE YORUM KAT