1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Kuzu postuna bürünen kurtlar’ mâlum da; ‘siyaset, n’apalım?’ diye yapılanlara ne demeli?
‘Kuzu postuna bürünen kurtlar’ mâlum da;  ‘siyaset, n’apalım?’ diye yapılanlara ne demeli?

‘Kuzu postuna bürünen kurtlar’ mâlum da; ‘siyaset, n’apalım?’ diye yapılanlara ne demeli?

Gazeteci yazar Selahattin Eş Çakırgil gündemdeki konuları değerlendirdiği yazısında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Gelecek Partisi Ahmet Davutoğlu'nun söylemlerini yorumluyor.

22 Ocak 2021 Cuma 12:49A+A-

5 gün önce haber bültenlerinde ilginç bir haber yer aldı. Hangi ‘Ahmet Hoca’ ise,  ‘Ahmet Hoca Enstitüsü’ adı altında bir araya gelmiş ve (medyada yazılan şekliyle)muhafazakâr çevre isimlerinden bir grub’un online/çevrimiçi denilen sistemle yaptıkları bir toplantıya, Kılıçdaroğlu da dâvet olunmuş ve o da ilginç laflar etmiş..

İlginçtir, aynı gün Kılıçdaroğlu, CHP’nin İstanbul İl Başkanı Cânân Kaftancıoğlu’yla birlikte, Ahmed Davudoğlu’nu da ziyaret etmiş, eskiden AK Parti Gn. Başkan Yard. olan ve şimdi GP Gn. Bşk. Yardımcısı sıfatını taşıyan Selçuk Özdağ’a yapılan saldırı dolayısiyle..

Davudoğlu, bu görüşme sırasında, zâhiren hiç ilgisi yokmuş gibi gözüken iki gazeteciye de yapılan saldırılara dikkati çekmiş ve ‘Kimseden korkmuyoruz ama, aynı anda, senkronize bir saldırıya uğramışlarsa, bu (…) önemlidir’ diye konuşmuş..  Yanlış sayılamayacak bir çıkarım..  

Ama, birileri de, ‘…enstitüsü’nün bir çevrimiçi toplantısına Kılıçdaroğlu’nun dâvet edilmesi ile, aynı ismin, o gün Davudoğlu’nu ziyaret etmesi arasında da bir senkronize durum bulamazlar mı?

Davudoğlu ayrıca, MHP lideri Bahçeli'nin ‘tehdit diliyle konuştuğu’nu belirterek, ‘kendisine çeki-düzen vermesi gerektiği’ni dile getirmiş..

MHP’nin çizgisi 50 yıldır mâlûm.. Onların bu gibi eleştirilere pek aldırmadıkları, kendine özgü yöntemlerle karşılık verdikleri bilinmiyor değil..

Kılıçdaroğlu ise, Davudoğlu’yla yaptığı bu görüşme sırasında AK Parti’yi eleştirirken, ‘…İktidar gündemi değiştirmek için bu tür yollara tenezzül edebilir mi? Her şeyi yapabilirler. İktidardan gitmemek için göze alamayacakları şey yoktur’  buyurmuş..

 

Yazının devamı için tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT

5 Yorum