1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kuzey Kore: Hidrojen Bombası Denedik
Kuzey Kore: Hidrojen Bombası Denedik

Kuzey Kore: Hidrojen Bombası Denedik

Güney Kore, Kuzey Kore'nin nükleer tesisleri yakınında 5.1'lik bir deprem meydana geldiğini duyurdu ancak birkaç saat sonra Kuzey Kore'den yapılan açıklamada, “Başarılı bir hidrojen bombası denemesi gerçekleştirdik.” denildi.

06 Ocak 2016 Çarşamba 08:02A+A-

Kuzey Kore, ilk kez hidrojen bombası denediğini açıkladı. Devlet televizyonundan yapılan açıklamada, denemenin başarılı olduğu duyuruldu.

Bu açıklamadan, hemen önce Güney Kore, Kuzey Kore'nin Punggye-ri nükleer tesisleri yakınında 5.1'lik bir sarsıntı kaydedildiğini duyurmuştu. Kuzey Kore'nin açıklamasının ardından bunun bir deprem değil, hidrojen bombasının yarattığı sarsıntı olduğu anlaşılıyor.

ABD’yi Hedef Alan İfadeler

Devlet televizyonundan yapılan resmî açıklamada, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, ilk hidrojen bombası denemesini başarıyla gerçekleştirmiştir.” denildi.

Açıklamada, ABD'yi hedef alan ifadeler de yer aldı, ülkenin, “ABD'nin düşmanca politikaları”na karşı nükleer programına devam edeceği belirtildi.

Ayrıca açıklamada, bunun, Kuzey Kore'nin dördüncü nükleer denemesi olduğu ifade edildi.

Güney Kore’de Acil Güvenlik Toplantısı

Kuzey Kore'den gelen bu açıklamanın ardından, Güney Kore'de acil güvenlik toplantısı yapıldı. Başkanlık Sarayı'nda yapılan toplantının ardından yapılan açıklamada, “Yapılan bu denemeye karşı mümkün olan tüm önlemler alınacaktır, buna olası BM yaptırımları da dâhil.” denildi.

Al Jazeera

HABERE YORUM KAT