1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kuveyt’ten Katil Esed’e: Kan dökenler, ırza geçenler, Osmanlı'nın itibarını lekeleyemez!
Kuveyt’ten Katil Esed’e: Kan dökenler, ırza geçenler, Osmanlı'nın itibarını lekeleyemez!

Kuveyt’ten Katil Esed’e: Kan dökenler, ırza geçenler, Osmanlı'nın itibarını lekeleyemez!

​​​​​​​Kuveyt Meclis Başkan Yardımcısı Muhammed el-Mutayr, "Bölgemizdeki en büyük tehlikelerden biri de, tahrif edici İhvancı zihniyetle karışmış yayılmacı Osmanlı zihniyetidir." diyen Beşşar Esed'e tepki göstererek çok sert cevap verdi.

25 Mayıs 2023 Perşembe 19:41A+A-

Kuveyt Meclis Başkanı Yardımcısı Muhammed el-Mutayr, yıllar sonra katılım sağladığı Arap Birliği'nde Osmanlı Devleti'ni hedef alan konuşmalar yapan yüzbinlerin katili Esad'e çok sert tepki gösterdi.

Kuveyt Meclis Başkan Yardımcısı Mutayr, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Osmanlı Hilafeti, 6 asır boyunca İslam'ın ve Müslümanların hamisi oldu." değerlendirmesini yaptı.

Mutayr ayrıca paylaşımında, "Kan dökenler, ırza geçenler, para çalanlar, evleri yıkanlar ve masumları yerinden edenler onun (Osmanlı'nın) parlak tarihini tahrif edemez, itibarını lekeleyemez, değerini alçaltamaz." ifadelerine yer verdi.

Esed, Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde dün düzenlenen 32. Arap Birliği Liderler Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, "Bölgemizdeki en büyük tehlikelerden biri de, tahrif edici İhvancı zihniyetle karışmış yayılmacı Osmanlı zihniyetidir." demişti.

HABERE YORUM KAT

7 Yorum