1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Kuveyk Nehri katliamının 9. yılı...
Kuveyk Nehri katliamının 9. yılı...

Kuveyk Nehri katliamının 9. yılı...

​​​​​​​Bugünlerde ilan ettiği uyduruk “af” ile gündemde olan Esed’in işlediği savaş suçlarının sayısını tespit etmek imkânsız. 2013’te Kuveyk Nehri’nde ortaya çıkan cesetler bu suçlardan sadece biri.

28 Ocak 2022 Cuma 19:20A+A-

HAKSÖZ-HABER

Bugün Kuveyk Nehri katliamının 9. Yılı… 28 Ocak 2013 sabahı Halepliler Kuveyk Nehri kıyısına vuran cesetlerle uyanmışlardı.

Kıyıdan toplanan cesetler yan yana dizilmiş ve çoğunun elleri bağlı olduğu, başlarından vuruldukları belirlenmişti. Vücutlarında işkence izleri vardı. Önce 65 kişi dendi ama cesetlerin ardı arkası kesilmedi. İlk açıklamalara göre Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Halep'in Bustanu’l-Kasr bölgesinden geçen Kuveyk Nehri’nde elleri arkadan bağlı bağlanmış kimliği belirsiz ve aralarında çocukların da bulunduğu 80 kişinin cesedine ulaşıldığını kaydetmiş ve ölü sayısının artmasından endişe edildiğini belirtmişti.Nihayetinde sayının 240’a ulaştığı ifade edildi.

Suriye istihbaratı gözaltına aldığı, tutukladığı muhalifleri işkenceli kısa sorgulamalar sonrasında nehir kenarına getirip başlarına kurşun sıkarak katletmişti.

kuveyk-sehidleri-2-001.jpg

kuveyk-sehidleri-3-001.jpg

kuveyk-sehidleri-4-001.jpg

kuveyk-sehidleri-8-001.jpg

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

5 Yorum