1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kushner: Yüzyılın Anlaşması İsrail’in Güvenliğine Odaklanıyor
Kushner: Yüzyılın Anlaşması İsrail’in Güvenliğine Odaklanıyor

Kushner: Yüzyılın Anlaşması İsrail’in Güvenliğine Odaklanıyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, “Yüzyılın Anlaşması” adıyla bilinen planın Kudüs kentini işgal rejiminin başkenti kabul edeceğini söyledi.

03 Mayıs 2019 Cuma 22:50A+A-

ABD Başkanı Donald Trump’ın damadı ve başdanışmanı Jared Kushner, ABD Başkanı Uluslararası Müzakereler Özel Temsilcisi Jason Greenblatt ve ABD’nin işgal rejimindeki büyükelçisi David Friedman ile birlikte iki yılı aşkın bir süredir üzerinde çalıştıkları planı kamuoyuna açıklayacaklarını ifade etti.

Kushner ayrıca planın İsrail’e güvenlik ve Filistinlilere daha iyi yaşam koşulları getireceğine inandıklarını öne sürdü.

Kushner Washington Enstitüsü’nün dün akşam (2 Mayıs Perşembe) düzenlediği etkinlikte yaptığı konuşmada, “Filistinlilerin daha iyi yaşamasını ve bir yandan da İsrail’in güvenliğinin sağlanmasını ve daha güçlü olmasını istiyoruz” dedi.

Amerikan Yönetimi, Yüzyılın Anlaşması planının işgal rejiminde yeni hükümetin kurulmasının ardından Ramazan’dan sonra kamuoyuna açıklanacağını duyurmuştu.

Planın ayrıntılarının 6 veya 7 Haziran’da kamuoyuna duyurulacağı konuşulurken, Kushner ise kesin bir tarih vermekten kaçındı.

HABERE YORUM KAT