1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Kurtulmuş: İnşallah en kısa zamanda Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasını görmek de bizlere nasip olur
Kurtulmuş: İnşallah en kısa zamanda Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasını görmek de bizlere nasip olur

Kurtulmuş: İnşallah en kısa zamanda Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasını görmek de bizlere nasip olur

AK Parti Genel Başkanvekili Kurtulmuş, "Ayasofya'nın zincirleri kırıldı. Akif İnan'ın, hepimizin zihnimizde olan bir başka mesele de Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasıdır." dedi.

06 Ocak 2021 Çarşamba 20:05A+A-

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Memur-Sen'in çevrim içi düzenlediği "Mehmet Akif İnan Ödülleri" töreninde konuştu.

Emeği geçenleri tebrik eden Kurtulmuş, ödül töreni vesilesiyle de olsa İnan'ın isminin gündeme getirilmesinin ve bunun sürdürülmesinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

"En büyük güçleri dava şuurlarıydı"

Memur-Sen'in kuruluş sürecinde yaşanan zorlukları kendisinin de yakından bildiğini hatırlatan Kurtulmuş, "Rahmetli Akif İnan Bey ve arkadaşları o zorluklar içerisinde yola çıktılar ama en büyük sermayeleri, en büyük güçleri dava şuurlarıydı, adanmışlık ruhlarıydı ve ihlasla bu mücadeleyi sürdürüyor olmalarıydı." diye konuştu.

Kurtulmuş, bugün Memur-Sen'in ana akım memur sendikası olmasının ihlaslı, gayretli ve samimiyetli çalışmaların bir ürünü olduğunu dile getirdi.

"Bir adanmışlık ruhuyla Mehmet Akif İnan'ı hatırlıyoruz." diyen Kurtulmuş, adına bir vakıf kurulması ve bunun üzerinden de böyle bir çabanın ortaya konulmasının önemli olduğuna işaret etti.

İnan'ın "Mescid-i Aksa'yı gördüm düşümde" isimli şiirinin bir bölümünü aktaran Kurtulmuş, "Bu dizelerle birlikte Türkiye'de aslında son iki asırdır verdiğimiz bir büyük mücadelenin önemli ayaklarından birisini de Kudüs davası üzerinden ortaya koyulan bir farkındalık oluşturuyordu. Aynı şekilde Türkiye'de bu büyük mücadelenin önemli simgelerinden birisi olan Ayasofya meselesi de bizim mücadele ahlakımızın temelini oluşturuyordu." dedi.

AA’nın naklettiğine göre, yıllar boyunca "Zincirler kırılsın, Ayasofya açılsın" diye mücadele ettiklerini ifade eden Kurtulmuş, "Allah lütfetti, şu anda bizim neslimize bu nasip oldu, Ayasofya'nın zincirleri kırıldı. Akif İnan'ın, hepimizin zihnimizde olan bir başka mesele de Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasıdır. İnşallah en kısa zamanda Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasını görmek de bizlere nasip olur. Bizlere nasip olmasa bile bizden sonraki nesillere bu mücadele ahlakını bırakabilirsek hiç şüphem yok ki bundan sonraki nesiller Mescid-i Aksa'nın zincirlerinin kırılmasını mutlaka göreceklerdir. Bu inançla, bu adanmışlık ruhuyla mücadelemize devam edeceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye olarak önemli bir merhaleye geldiklerini belirten Kurtulmuş, "Henüz tam manasıyla köprüyü geçip karşı kıyıya, sahili selamete ulaşmış da değiliz. Önümüzdeki 10 yılın çok kritik olduğunu ifade etmek isterim, bu köprüyü karşıya geçip Tarık Bin Ziyad'ın gemilerini yakması gibi bir daha eski Türkiye'ye, bir daha o eski dönemlere geri dönmenin mümkün olmadığı adımları atmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

 

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum