1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. "Kürtleri Yaktılar" Haberi de Yalan Çıktı
Kürtleri Yaktılar Haberi de Yalan Çıktı

"Kürtleri Yaktılar" Haberi de Yalan Çıktı

Bugün el-Nusra'nın Suriyeli 3 Kürt'ü yaktıklarına dair haberle paylaşılan videonun gerçeği yansıtmadığı öğrenildi.

07 Ağustos 2013 Çarşamba 16:49A+A-

Doğan Haber Ajansı'nın servis ettiği 'El Nusra Suriyeli 3 Kürt'ü diri diri yaktı'' haberinin videosu 2011 yılında Irak'ta çekildiği ortaya çıktı. 2011 Nisan ayında Irak'ta çekilen görüntülerin, bazı grupların homoseksüellik ile suçladıkları 3 kişiyi  yakarak cezalandırdıkları görülüyor.

DOĞAN HABER AJANSI'NIN GEÇTİĞİ HABER İSE ŞÖYLE;

2011 Yılında Irak'ta gerçekleşen ve Doğan Haber Ajansı'nın şimdi Suriye'de gerçekleştiğini öne sürdüğü olay ajans tarafından şöyle servis edildi: "Suriye’de El Kaide bağlantılı El Nusra Cephesi militanlarının gözlerini bağladıkları üç YPG üyesini üzerlerine yanıcı bir madde döktükten sonra ateşe vererek diri diri yaktığı iddia edildi. İslamcı militanlar dehşet anını saniye saniye kaydederek görüntüleri internet üzerinden yayınladı.

İran devlet televizyonu Press TV’nin haberine göre, Türkiye sınırına yakın Rakka’ya bağlı Tel Abyad kasabasında meydana gelen olayda PKK’nın Suriye kolu PYD militanlarıyla çatışan El Nusra militanları, yakaladıkları üç Kürt YPG üyesinin gözlerini bağladıktan sonra haklarındaki ölüm kararını açıkladılar.

El Nusra militanlarından biri daha sonra gözleri bağlı YPG militanlarının üstüne yanıcı bir madde döküp kurbanları yere ittikten sonra ateşe verdi.

Kurbanların diri diri yanış anları şeriatçı militanlar tarafından saniye saniye görüntülenerek internet paylaşım sitelerinde yayınlandı.

ASLINDA OLAY NEYDİ:

2011 Nisan ayında Irak'ta çekilen görüntülerin, bazı grupların  homoseksüellik ile suçladıkları 3 kişiyi şeriat kuralları çerçevesinde yakarak uyguladıkları cezalandırma işlemi olduğu iddia ediliyor.Haberseyret'in haberine göre  Irak'ta şeriat kanunları uyguladıklarını iddia eden bu gruplar gay olduklarını iddia ettikleri 3 kişiyi şeriat adına cezalandırıyor ve üzerlerine yanıcı bir madde dökerek diri diri yakıyorlar.

AŞAĞIDAKİ MEVCUT LİNKLERDE VİDEOUNUN ESKİ OLDUĞU ANLAŞILIYOR

http://www.liveleak.com/view?i=cd8_1368478672

http://zandiq.com/video/0000000047.shtml


http://www.islam-watch.org/index.php?option=com_content&view=article&id=713:islamic-barbarism-gays-burned-alive-in-iraq







DOĞAN HABER AJANSI İLGİLİ VİDEOYU SİTESİNDEN KALDIRDI

Görüntünün asılsız olduğu haberler üzerine Doğan Haber Ajansı görüntüyü yayından kaldırdı


HABERE YORUM KAT

7 Yorum