1 Ocak ayından itibaren 24 saat yayına geçecek TRT 6 kanalı, kısa bir süre Kürtçe'nin Kurmanci lehçesi ile yayın yapacak. Kanalın açılışını Başbakan Erdoğan gerçekleştirecek. AK Parti'nin Kürt milletvekilleri, yayınlara başlanmasında Erdoğan'ın büyük katkısı olduğunu belirterek, Kürtçe "Serokvezir Recep Tayyip Erdoğan'ra spas dıkım" (Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ediyorum) dedi.
AKP Hakkâri Milletvekili Abdulmutalip Özbek, "Bölge halkı kendi kültürünü yaşama, kendi ana dili ile konuşmanın sevincini yaşayacak. Kendi iktidarımız döneminde sayın Başbakanımızın çabaları ile yayına geçilmesi, ülkemize ve kültürümüze katkı sunacak. Çok sesliliğin, çok dilliliğin her zaman ülkemize fayda getireceğine inanıyorum" diye konuştu.
AKP Van Milletvekili Gülşen Orhan, yayınların Türkler ile Kürtler arasında bir köprü olacağını belirterek, "Bekleniyordu, halkın istediği bir şeydi" dedi.
Bir çok ildeki halkla yapılan röportajlarda halkın nasıl bir televizyon istediği soruldu. Röportajlarda Kürtçe kanala halkın büyük bir ilgi gösterdiği görüldü.
TRT 6 uydudan seyretme için frekanslar
Frekans 12.685 MHz
Polarizasyon Yatay
Sembol Oranı 30.000
FEC 5/6
Haksöz-Haber
