1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kürt Sorununda İslami Kimlikli Tavır
Kürt Sorununda İslami Kimlikli Tavır

Kürt Sorununda İslami Kimlikli Tavır

“İslam’ın muhteşem ‘adalet’ anlayışını yansıtması gereken İslami dinamizmin sürecin dışında kalmasının ağır faturasını, Kürdistan toplumu her türlü ödüyor. Sekülerleşme de bu faturanın bir parçası.”

01 Ekim 2010 Cuma 14:18A+A-

Kürdistan'da faaliyet yürüten bazı İslami kuruluşlar 19 Eylül 2010'da Özgür-Der Diyarbakır Şubesi'nin ev sahipliğinde Diyarbakır Miroğlu Otel'de Kürt sorunu konulu bir istişare toplantısı düzenlemişlerdi. "Kürt Çalıştayı" adı verilen ve 55 kuruluşun katıldığı toplantıda bölgedeki ortak çalışmaları yeni oluşturulan "Kardeşlik İçin Adalet Platformu"(KİAP) şemsiyesi altında sürdürme kararı alınmıştı. Toplantı sonunda Kürt sorunu konusunda hükümete ve PKK'ya yönelik ateşkesin uzatılmasını içeren bir çağrıda bulunuldu ve ayrıca 19 maddelik bir sonuç bildirgesi yayınlanmıştı.

Yine Özgür-Der Diyarbakır Şubesi'nin düzenlemiş olduğu "Kürt Sorunu Forumu"nda da konuyla ilgili kullanılan dilde sekülerleşme olduğu yönünde tartışmalar yaşanmış ve İslami bir dilin gerekliliği üzerinde durulmuştu.

Bu gerekliliği karşılamaya matuf olarak İslami kuruluşların oluşturduğu KİAP, Kürt sorunuyla ilgili İslami kimlikli bir inisiyatif arayışı ve çabası içerisinde. Bölgede bu çerçevede son zamanlarda geliştirilen etkinliklerin bir ürünü olarak kurumsallaşan KİAP, Kürt sorununda İslami dil ve sorunun geleceği ile ilgili Müslümanların duruşu hakkında Özgür-Der Diyarbakır Şubesi Başkanı Av. Serdar Bülent Yılmaz'ın kaleme aldığı makaleyi okumak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:

KİAP: Kürt Sorununda İslami Kimlikli Tavır Almanın İmkânlarını Zorlamak

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum