1. HABERLER

  2. HABER

  3. Kürt Medyasında AA'nın Kürtçe Yayını
Kürt Medyasında AAnın Kürtçe Yayını

Kürt Medyasında AA'nın Kürtçe Yayını

Anadolu Ajansı'nın yayın dilleri arasına Kürtçeyi de katması Kürt medyasında geniş yer buldu.

02 Eylül 2013 Pazartesi 17:28A+A-

Anadolu Ajansı'nın (AA) yayın dilleri arasına Kürtçeyi de katması Kürt medyasında geniş yer buldu.

Irak'ın Kürt Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) yayın yapan gazete, televizyon, haber ajansları ve internet siteleri, AA'nın altıncı dil olarak Kürtçe yayına başlamasının öneminden söz eden haber ve yorumlara yer verdi. 

Rudaw, NRT ve Gali Kürdistan gibi bölgenin önde gelen televizyon kanalları, AA'nın Kürtçe yayın yapmasının önemine değinen haberler yayınladı. Haberlerde Kürtçe yayınla ilgili Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç ve Beşir Atalay ile IKBY Sözcüsü Sefin Dizayi'nin görüşleri aktarıldı. 

AA'nın Kürtçe yayını, bölgenin gazete ve haber internet sitelerinde de geniş yankı uyandırdı. Awesta Kurd, PUK Media, Kurdpress, Awene.com, Lıvinpress.com, Xendan.org, Kürtçe yayına geniş yer ayırdı. 

Bölgenin önemli dergilerinden Lıvin Dergisi, AA'nın Kurmancca ve Soranca yayına başlamasının önemine dikkat çektiği haberinde, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in görüşlerine yer verdi.

Avesta Haber sitesi ise AA'nın İngilizce, Arapça, Rusça ve Boşnakça dillerinden sonra Kürtçe yayına başlamasının önemli bir adım olduğunu kaydetti. Xendan haber sitesi, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem'in Kürtçe yayınla ilgili açıklamalarını manşetine taşıyarak, Türkiye'de önemli gelişmelerin yaşandığına vurgu yaptı.  

Awene internet sitesi de HAK-PAR Genel Başkanı Kemal Burkay'ın AA'nın Kürtçe yayına başlaması hakkında yaptığı açıklamalara yer vererek, AA'ya bölge halkı adına güzel bir projeye imza attığı için övgülerde bulundu.

Radyo Naxwo ise dinleyicilerine AA'nın altıncı dil olarak Kürtçeyi seçmesinin iyi bir seçim olduğunu aktardı.

 

HABERE YORUM KAT