1. HABERLER

  2. HABER

  3. MAVİ MARMARA

  4. Kürt Çocuğu Ahmet Salih'ten Gazzeli Çocuklara Şeker
Kürt Çocuğu Ahmet Salih'ten Gazzeli Çocuklara Şeker

Kürt Çocuğu Ahmet Salih'ten Gazzeli Çocuklara Şeker

4 yaşındaki Ahmet Salih’in kendilerine verdiği şekerleri “Mavi Marmara” gemisinde bize gösteren Adem Özköse, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bu şekerleri Gazze’de Filistin Başbakanı İsmail Heniyye’ye teslim edeceğiz"

29 Mayıs 2010 Cumartesi 00:56A+A-

GEMİ DESTANININ HER SAYFASI AYRI BİR ÖYKÜ

Adeta tarihî bir sivil ve gönüllü destanına imza atan ve şu anda bütün dünyanın kendilerini dûâlarla takip ettiği Gazze gemileri, siyonist ambargoyu ve ablukayı ortadan kaldırmak amacıyla yolculuğuna devam ederken, insanlık ailesinin ortaklaşa gerçekleştirdiği bu onurlu ve erdemli destanın içinde de her biri biribirinden çarpıcı ve ibretâmiz öyküler bulunuyor. Bu öyle bir destan ki, her bölümü, her sayfası ve her paragrafı da, insanlığa ve gelecek kuşaklara ders ve mesaj veren öyküler durumunda. Bu öykülerden biri de, Ahmet Salih adında küçük bir Kürt çocuğu tarafından yazıldı. Adıyamanlı Ahmet Salih'in öyküsünü IHH gönüllü çalışanı olan gazeteci – yazar Adem Özköse'den dinliyoruz:

ANNE BABASININ KONUŞMALARINI DUYDU

Türkiye'deki İslamî camiânın fedâkârlığı, üretkenliği ve çalışkanlığıyla yakından tanıdığı ve "Mavi Marmara" gemisindeki 778 yolcudan biri olan gazeteci – yazar Adem Özköse, aynı zamanda Uluslararası İnsanî Yardım (IHH) kuruluşunda yer yer gönüllü olarak çalışıyor. Gazze'ye gemiyle insanî yardım götürme aksiyonu çerçevesinde Anadolu'yu karış karış gezip duyarlı vatandaşlarla destek buluşmaları yapılırken, yolları Doğu Anadolu'daki Adıyaman (Semsur) vilayetmizin Gölbaşı (Serê Golan) ilçesine bağlı Karaburun (Qerecolîx) köyüne de uğrarlar. Köydeki bir eve yaptıkları ziyarette, ev sahibi ve sahibesine, gemilerle Gazze'ye sefer düzenleyeceklerini, Gazze halkına gıda ve insanî yardım götüreceklerini ve bunun için halktan yardım ve destek beklediklerini söylerler. IHH heyetini büyük bir konukseverlikle misafir eden karı – koca, misafirler gittikten sonra kendi aralarında bütün gece Gazze hakkında sohbet ederler. Gazze'deki çocukların ne kadar zor durumda olduklarını biribirlerine anlatıp, bu gemilere mutlaka destek verilmesi gerektiğini konuşurlar.

4 YAŞINDAKİ ÇOCUK, BÜTÜN KÖYÜ KAPI KAPI DOLAŞIP GAZZELİ ÇOCUKLAR İÇİN ŞEKER TOPLADI

Anne ve babasının konuşmalarını duyan ve yan odada bulunan 4 yaşındaki Ahmet Salih, o gece yatağında Gazze'deki çocuklar için dûâ eder. Ahmet Salih'in psikolojisinden anne ve babasının haberi yoktur. Ertesi gün sabah kahvaltısını yaptıktan sonra, eline bir poşet alan henüz 4 yaşındaki Ahmet Salih, köydeki bütün evleri kapı kapı dolaşarak şeker toplar. Köydeki evlerden topladığı şekerleri bu poşette biriktirir ve daha sonra gidip kendi başına bunu IHH gönüllülerine teslim eder. Ve onlara şöyle der: "Gazzeli çocukların hiçbir şeyleri yokmuş. Ben bu şekerleri onlar için topladım. Topladığım bu şekerleri gemiyle Gazze'ye gittiğinizde oaradaki çocuklara dağıtabilir misiniz?" diye rica eder. Bu olay, IHH gönüllülerini oldukça duygulandırır.

ŞEKERLERİ BİZZAT HENİYYE DAĞITACAK

4 yaşındaki Ahmet Salih'in kendilerine verdiği şekerleri "Mavi Marmara" gemisinde bize gösteren Adem Özköse, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Bu şekerleri Gazze'de Filistin Başbakanı İsmail Heniyye'ye teslim edeceğiz ve 4 yaşındaki Ahmet Salih'in selamını söyleyeceğiz. Bu şekerleri, bizzat Başbakan Heniyye orada çocuklara dağıtacak" dedi.

İbrahim Sediyani

Haksöz Haber / Akdeniz Açıkları

Adıyaman (Semsur) vilayetmizin Gölbaşı (Serê Golan) ilçesine bağlı Karaburun (Qerecolîx) köyünde yaşayan 4 yaşındaki Kürt çocuğu Ahmet Salih'in Gazzeli çocuklara gönderdiği şekerler, Gazze'de bizzat Filistin Başbakanı İsmail Heniyye tarafından çocuklara dağıtılacak

 

IHH gönüllü çalışanı da olan gazeteci – yazar Adem Özköse, küçük Ahmet Salih'in gönderdiği şekerleri bize gösterdi.

HABERE YORUM KAT