1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Kürt Anneleri Bu Oyunu Bozar!
Kürt Anneleri Bu Oyunu Bozar!

Kürt Anneleri Bu Oyunu Bozar!

Diyarbakır’da “PKK Çocuğumu Ver!” talebiyle kümelenen annelerin eylemi ve çözüm süreci Bugün yazarı Gülay Göktürk’ün de gündemindeydi.

30 Mayıs 2014 Cuma 14:15A+A-

AMAÇLARI HÜKÜMETİ ASKERİ OPERASYONLARA ÇEKMEK

Başbakan Erdoğan’ın BDP-HDP’ye çağrısı üzerine CHP ve MHP’nin heyecana kapıldığını belirten Gülay Göktürk, bunların operasyonlardan medet umduğunu ve de hükümeti çözüm sürecinin altını oyacak operasyonlara yönlendirmek istediğini söylüyor. Kandan ve gözyaşından medet uman aynı eğilimin PKK içerisindeki bir grupta da mevcudiyetine dikkat çeken Göktürk, bu eğilim sahiplerini şu şekilde karakterize ediyor:

“Aynı hesap PKK’nın içinde bir grup tarafından da yapılıyor ve zaten çocukların kaçırılış sebebi de bu: Hükümeti üzerlerine çekmek... Hayatında terör örgütü yönetmek dışında başka hiçbir şey yapmamış ve artık yapamayacak olan; silahlar susarsa bir hiç olacağını düşünen; Kandil’deki konumu, itibarı, pozisyonu, yani her şeyi o lanet savaşın yeniden başlamasına bağlı olan bu kesim de tek kurtuluşu çözümün çökmesinde görüyor; bunun için fırsat kolluyor, sürekli provokasyonlar yapıyor; insan kaçırıyor, yol kesiyor, haraç istiyor, korucu öldürüyor, hükümetin ve Silahlı Kuvvetler’in sabrının taşması için elinden geleni ardına koymuyor.”

KÜRT ANNELERİ BU OYUNU BOZAR!

Bunun yeni bir durum olmadığını belirten Göktürk, öteden beri sürecin önünü tıkamak isteyenlerin var olduğunu vurgulayarak ancak Diyarbakır’da “PKK Çocuğumu Ver!” talebiyle kümelenen annelerin bu oyunu bozacağını ifade ediyor.:

“Ama bu defa yeni olan bir şey var. Oyunu bozan, güçler dengesini değiştiren, bu sürecin kaderini belirleyecek olan bir şey: Hem çocuklarını hem de süreci korumak için PKK’ya bayrak açan Kürt anneler!

Bunun çok kıymetli bir eylem olduğunu görmemiz lazım.”

PKK KENDİ KİTLESİNİ KARŞISINDA BULUYOR!

Bu eylemle tepkilerin yön değiştirdiğini kaydeden Gülay Göktürk, kendi tabanından bir grubun bugün PKK’yi karşısına aldığını ve bunun yeni bir durumu ifade ettiğini söylüyor:

“Çocuklarını PKK’dan geri isteyen anneler, çözüm sürecinde yeni bir aşamanın habercisidir. Bölge halkı barışın karşısındaki asıl engelin PKK olduğunu gördükçe, hedefe onu almaya, barışı korumak için ona isyan etmesi gerektiğini kavramaya başlıyor.

Tepki yön değiştiriyor, PKK’yı hedef alıyor. PKK kendi kitlesini karşısında buluyor.”

ÖLÜMÜ GERİ ÇAĞIRAN KAYBEDER

Bu süreçten sonra ölüm dönemini geri çağıranların, çatışmadan medet umanların kaybetmeye mahkûm olduğunu belirten Göktürk şunları kaydediyor:

“30 yıllık ölüm döneminden sonra, yaşamak yeniden ‘kazanılmış bir hak’ haline gelmişken, bu hakkı insanların elinden alamazsınız. Ölümü geri çağıran kim olursa olsun kaybeder.

Bugün çocuklarının zorla dağa çıkarılmasına bayrak açan bu insanlar, yarın aynı şeyi yol kesenlere, haraç isteyenlere, korucu öldürenlere karşı ya yapacak. PKK’nın o bölgede Ali kıran baş kesen olmasına itiraz edecek olanlar da onlardır.”

YAZININ TAMAMI >>>

 

HABERE YORUM KAT