3 km'lik yürüyüş boyunca çocukların haykırışları Gazze'yle buluşurken "Hamas'a Selam, Direniş'e Devam", "Zulme Karşı Omuz Omuza", "Yaşasın Küresel İntifada", "Hükümet İsrail'le İlişkiyi Kes", "Zalimlerin Malları Boykot Edilsin", "Burası Filistin, Hepimiz Filistinliyiz", "Katil Amerika Ortadoğudan Defol", "Katil İsrail Filistin'den Defol", "Kahrolsun İsrail", "Kahrolsun Amerika", "Müslümanlar Kardeştir" sloganları atıldı, Tekbirler getirildi. Yürüyüş esnasında "Siyonizm Gazze'de İnsanlığı Katlediyor", "Siyonist Kuşatmadaki Kardeşlerimizi Yalnız Bırakmayacağız", "İsrail'le İşbirliği İnsanlık Suçudur" pankartlarıyla çok sayıda döviz taşındı. Niksar halkı da alkışlarla korteji destekledi.
Özgür Eğitim-Sen yönetim kurulu üyesi Ahmet Örs mitingde kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında vicdanının sesine kulak veren insanlara teşekkür eden Örs, bu eylemliliklerin dünyanın dört bir yanında sürdüğünü, Türkiye'de de artarak devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Konya'dan havalanan İsrail uçaklarının Gazze'ye bomba yağdırdığını dile getiren Örs, başbakanın bir an önce İsrail'le ilişkileri kesmesi ve samimiyetini bu şekilde göstermesi gerektiğini sözlerine ekledi.
Miting komitesi adına yapılan konuşmada da benzer hususlar öne çıkarıldıktan sonra Gazze direnişi ve şehitleri için Doğan Özlük tarafından yapılan duygulu ve direnişi öne çıkaran duaya halk âminlerle eşlik etti.













