1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Küresel Cihadcılar da İsrail'i Vurdu
Küresel Cihadcılar da İsraili Vurdu

Küresel Cihadcılar da İsrail'i Vurdu

Sina Yarımadasında faaliyetlerini artıran Mücahidler Şura konseyi ve Ceyşul Ümmet İsrail'e yönelik saldırılarına hız verdi.

21 Kasım 2012 Çarşamba 18:24A+A-

Abdulkadir Şen'in haberi:

Gazze ve Sina Yarımadasında faaliyetlerini artıran Mücahidler Şura konseyi ve Ceyşul Ümmet İsrail'e yönelik saldırılarına hız verdi. Küresel Cihad yanlıları son bir haftada israile yüzlerce roket saldırısı düzenledi.Genellikle gece karanlığında hazırlanan roketler sabaha yakın saatlerde ya da gündüz vakitlerinde ateşleniyor. Saldırıların İsrail'de büyük paniğe neden olduğu ve ciddi mal kayıpları ve yaralanmalara neden olduğu gelen haberler arasında. İşte dün düzenlenen bazı saldırılar.

 

Kudüs Bölgesi Mücahidler Meclisi

Kudüs Bölgesi Mücahidler Meclisi, Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren, aralarında Tevhid ve Cihad ile Ensar el Sünne'nin de bulunduğu Selefi-Cihadi grupların birleşmesiyle kuruldu.

2011 yılı Haziran ayında bir İsrailli'nin ölümüyle sonuçlanan saldırıyı üstlenen grup, İsrail'e yönelik bazı roketli saldırıları da üstlendi.

Temmuz ayında ise 38 dakikalık bir video yayınlayan grup, Haziran saldırısının El Kaideli savaşçılar ve lideri Eymen El Zevahiri'ye bir hediye ve Usame Bin Ladin'in öldürülmesinin intikamı olduğunu açıkladı.

İsrail, Mücahidler Meclisi üyelerine yönelik saldırılarını artırdı. 7 Ağustos'ta Küresel Cihadçı Tala'at Halil Muhammad Jarbi ile Mücahidler Meclisi üyesi olduğu belirtilen Abdullah Muhammad Hassan Maqawai İsrail saldırısında hayatını kaybetmişti.

 

Örgütün geçen hafta düzenlediği bazı saldırılar

Küresel Cihad yanlıları Gazze'de güçlerini artırıyor. İsrail'e son bir haftada büyük saldırılar düzenledikleri belirtiliyor. Saldırılarda 4 İsrail askeri yaralandı. Bir çok mal kaybı yaşandığı da gelen haberler arasında...

 

Filistin'de ve Mısır'da faaliyet gösteren Küresel Cihad yanlısı Mücahidler Şura Konseyi İsrail'e saldırılar düzenlemeye devam ediyor. Örgüt aralarında Askelon elektrik santrali de bulunan bir çok hedefe saldırılar düzenledi.

Örgüt dün gece de saat 10:00'da Naviot şehrine Grad roketleriyle saldırdı. Konsey tarafından yapılan açıklamada "İşgalci İsrail devletine yönelik saldırıların devam edeceği ve İsrail yıkılana kadar direnişin bitmeyeceği vurgulandı.

Bilindiği gibi Gazze'de son on yılda giderek güçlenen Küresel Cihad yanlıları Arap devrimleri dolayısıyla oluşan güvenlik boşluğundan son derece yararlandı. Gazze ve Sina'daki hareketlerin ellerinde uçakları vurabilen Strella roketlerinin de bulunduğu biliniyor. İşte örgütün son iki günde düzenlediği saldırılarından bazıları.

Yahudi Yerleşimlerine Saldırı

 

Roketlerin verdiği zararlar

KAYNAK: PressMedya

 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum