1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. “Kur’anî Kavramlar”ın 2. Baskısı Çıktı!
“Kur’anî Kavramlar”ın 2. Baskısı Çıktı!

“Kur’anî Kavramlar”ın 2. Baskısı Çıktı!

Uzun zamandır beklenen “Yolumuzu Aydınlatan Kur’anî Kavramlar” kitabının 2. baskısı çıktı. Bu kitap, yeni çalışma kitabınız olmaya aday…

29 Ocak 2011 Cumartesi 16:36A+A-

Ekin Yayınları'nın 86. kitabı olarak yayınlanan "Yolumuzu Aydınlatan Kur'anî Kavramlar", çıktıktan kısa bir süre sonra tükenmişti. Yoğun talep üzerine 2. baskısı yapılan kitap, yeniden raflardaki yerini aldı.

"Yolumuzu Aydınlatan Kur'anî Kavramlar" 20 yıldır Haksöz'de yayınlanan ve birçok kişinin fotokopilerle çoğaltarak çalışma yaptığı kavramların gözden geçirilmesiyle oluştu. Fevzi Zülaloğlu'nun derleyip hazırladığı kitapta yer alan 100'e yakın kavram çalışmasında Haksöz dergisinin yayınlanmaya başlamasından bugüne dek birçok kişinin katkısı var.

Aynı zamanda Haksöz Okulu Serisi'nin 3. kitabı olan "Kur'anî Kavramlar", konunun işlenme tarzındaki farklılıklarıyla diğer Kur'an çalışmalarından ayrılıyor. Bir kavram merkeze alınarak, günümüz yanlış algıları ve tarih içerisinde kazandığı anlam sapmalarından kurtarılıp vahyin bütünlüğü içerisinde dosdoğru bir biçimde anlaşılabilmesi ve hayatlaşabilmesi noktasında kaygı içeren çalışmalar bu hedefe matuf olmak üzere kitaba dahil edilmiştir. Kavramlar dışında kalan diğer Kur'an çalışmaları Haksöz Okulu Serisi içerisinde ayrıca değerlendirilip okuyucunun istifadesine sunulacaktır.

 

 

 

 

 

 

Kitapta Yer Alan Kavramlar:

Ayrıca kitabın giriş bölümünde, kavramların insan ve hayat ilişkisinde gördüğü rol ve vahiy-vakıa bütünleşmesi ve hayatı doğru kavrayıp vahyin dosdoğru biçimde hayatlaşmasına yaptığı katkılara ilişkin Hamza Türkmen, Oktay Altın ve Fevzi Zulaloğlu'nun araştırı-değini makaleleri yer alıyor. "Kavramların Oluşumunda Kur'anî Açı", "Nüzul Sürecinde Kavramlar", "Kavramları Doğru Kavrıyor muyuz?"başlıklı bu üç çalışmanın, kitaptan gereğince istifade etmeyi amaçlayanlara bir ufuk turu yaptırması, ölçü ve perspektif kazandırması amaçlanmış.

Kur'anî Kavramları Anlamada Yeni Çalışma Kitabınız

Başta Haksöz okuyucularının uzun süredir bir kitapta toplanmasını arzuladıkları çalışma, bundan sonra da birçok çalışma grubuna derli-toplu bir kaynak olma mahiyeti taşıyor. 832 sayfa ciltli olarak yayınlanan kitaptaki kavramların tümü yeniden gözden geçirilerek kitaba alındı. Çalışmada emeği olan herkese teşekkür ediyor; Ekin Yayınları'nı bu güzel yayını dolayısıyla tebrik ediyoruz.

Ekin Yayınları: 0212 524 10 28

HAKSÖZ-HABER

HABERE YORUM KAT

1 Yorum