1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kur’ani Hayat Dergisi’nin 19. Sayısı Çıktı!
Kur’ani Hayat Dergisi’nin 19. Sayısı Çıktı!

Kur’ani Hayat Dergisi’nin 19. Sayısı Çıktı!

Kur’ani Hayat Dergisi, bu ay çıkan 19. sayısında takva konusunu işliyor.

12 Temmuz 2011 Salı 09:05A+A-

Hicri 1429 yılının mübarek Recep ayında yayın hayatına başlayan Kur’ani Hayat Dergisi, 1432 Recep ayı sonunda takva konulu 19. sayısıyla, Kur’an ayı Ramazan-ı şerifi de fırsat bilerek okurlarını şuurun en yüksek haline ulaşmaya davet ediyor.

Sayının manşetine de kaynaklık eden başyazıda Mustafa İslâmoğlu vicdanın salih ameli olarak ele aldığı takva konusunda yeni bir dil inşa ediyor.

Takvayı kalbin eylemi olarak değerlendiren Fatih Okumuş, yazısının sonuna bir de manzum Tâhâ Sûresi meali eklemiş okurlar için. Murat Sülün ağır bir soru yöneltiyor bu sayıda: Allah’tan korkacak mıyız, korkmayacak mıyız?!

Takvanın hayata yansımasını merhamet örneği üzerinden anlatan Mahmut Çınar’ın yazısını, takvanın ne denli dikenli bir yol olduğunu yaşanmış örnekleriyle gözler önüne seren Abdulcelil Candan’ın yazısı takip ediyor. Takvayı elbise ve azık olması yönüyle irdeleyen Haydar Öztürk ile takvayı yegâne üstünlük ölçüsü olarak değerlendiren Mehmet Soysaldı dosya konusuna önemli katkılar yapıyor.

Mustafa Demir takvanın infak ile ilişkisini, Selvigül Şahin uyanık bir bilinçle hakikate yürümeyi deneme tadında sunuyor bu sayıda.

kurani-hayat-takva-19.jpg

Derginin söyleşi köşesinde, Takva Bilinci kitabının yazarı Hüseyin Kerim Ece ile yapılmış yoğun bir sohbet yer alıyor. Ömer Noyan insan ve sakınma üzerine bir deneme kaleme almış bu sayıda. Takva kavramını ve muttâkilerin özelliklerini Özcan Hıdır sünnet ve hadislere; Mehmet Deri Kur’an’a; Murat Kayacan Tefhimü’l-Kur’an’a göre ele alıyor okuyucuları için.

Akşın Taştan’ın takvayı infak ile ilişkilendiren hikâyesinden sonra İbrahim Sarmış’ın Âdem (a.s.)’ın cennetten yeryüzüne yaptığı seyahati yeniden sorgulayan yazısını bulacaksınız. Uzunca bir aradan sonra Kur’an ve Bilim köşesinde iki yazıya yer verilmiş. Dr. Ömer Hakan Yavaşoğlu akleden kalbi ele alan özgün bir çalışmaya imza atıyor. Nihat Bengisu ise oruçla nasıl sıhhat bulabileceğimizi öğretici bir üslupla kaleme almış.

Seda Karasu’nun denemesi ile Bayram Ali Çetinkaya’nın değerlendirme yazısı da Kur’an ayı Ramazanla ilgili. Ferhat Deniz, dünya hâlini özetliyor. Yasemin İslâmoğlu Kur’an’ın Burçları’ndan Tevbe Sûresi’ni; Muharrem Baykul takva konusunda yazılmış üç kitabı tanıtıyor bu sayıda. Takva konulu 19. sayı Bünyamin Doğruer’in şiiri ve Hasan Aycın’ın çizgisiyle noktalanıyor.

Dergi eylül başında çıkacak 20. sayısında ilim konusunu işleyeceğini okurlarına ve yazı ile katkıda bulunabileceklere şimdiden duyuruyor.

İrtibat Tel: 0212 531 30 30

HABERE YORUM KAT