1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kur’ani Hayat Dergisi’nin 17. Sayısı Çıktı!
Kur’ani Hayat Dergisi’nin 17. Sayısı Çıktı!

Kur’ani Hayat Dergisi’nin 17. Sayısı Çıktı!

Vahye mutabık bir hayatın inşasına mütevazı bir katkı yapmak niyetiyle yol süren Kur’ani Hayat, 17. sayısında temel Kur’ani kavramların başında yer alan fıtratı ele alıyor.

15 Mart 2011 Salı 09:43A+A-

Kur'ani Hayat Dergisi'nin 17. sayısında Mustafa İslamoğlu'nun manşete de kaynaklık eden başyazısı, fıtrata uygun bir hayatın Kur'an'a uygun bir hayat olduğunu işliyor. Murat Sülün, elest bezmi âyetini fıtrat bağlamında tefsir ediyor. Abdulcelil Candan fıtrat hadisini, İbrahim Sarmış hapis cezasının insan fıtratına aykırılığını, Mahmut Çınar 'Allah'ın fıtratı' kavramına kelamcıların yaklaşımına inceliyor. Hüseyin K. Ece ibadete uyum sağlama açısından; Haydar Öztürk insanın ontolojik alt yapısını oluşturması açısından, Murat Kayacan ise irtibatlı kavram ve durumlar açısından fıtratı inceliyor.

 

Söyleşi köşesinde Samsun'da İlahiyat hocalığı yapan Mehmet Okuyan'la yapılmış mülakatı bulacaksınız. Kur'ani kavramlara ilişkin özgün ve cesur beyanların yapıldığı söyleşiyi ilgiyle okuyabilirsiniz. Mustafa Demir ile Filiz Tavukçu fıtratın ahlâkla ilişkisini, Ali Koçak ise fıtratın aşk ve adalete bakan yüzünü irdeliyor derginin bu sayısında.

 

 

Bahri Yücel'in Kur'an'ı anlamanın farz oluşunu, Ömer Faruk Karataş'ın müminlerin Kur'an'da sayılan temel vasıflarını, Ahmet Baydar'ın 'dağılmış koyunlar' âyetini yorumlayan yazıları dergide yer alan diğer yazılar. İbrahim Sarmış'ın eleştirisi, Ömer Noyan'ın denemesi, Muharrem Baykul'un kitap tanıtımı, Bünyamin Doğruer'in şiiri ve Fatih Okumuş'un duası ile fıtrat konulu 17. sayı noktalanıyor.

 

Ayrıca Fatımetüzzehra imzalı Kur'an'la Yaşamak ve Ferhat Deniz imzalı Dünya Hâli, derginin bu sayısında kervana katılan iki yeni köşe olarak dikkat çekiyor.   

 

Derginin Mayıs başında çıkacak 18. sayı konusunun ahlak olduğu okurlara ve yazı göndererek katkıda bulunacaklara duyuruluyor.

 

İRTİBAT: 0212 531 30 30

HABERE YORUM KAT