1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Kur'ani Hayat, 22. Sayısında "Tevhid"i İşliyor
Kurani Hayat, 22. Sayısında Tevhidi İşliyor

Kur'ani Hayat, 22. Sayısında "Tevhid"i İşliyor

22. sayısı ile beşinci yılına adım atan Kur’ani Hayat’ın son sayısının kapak konusu Tevhid.

10 Ocak 2012 Salı 09:15A+A-

Kur’ani kelime ve kavramları irdelemeye devam eden Kur’ani Hayat dergisi, 22. Sayısında tevhidi farklı boyutlarıyla inceleyip, okuyucularının istifadesine sunuyor.

22. sayının manşete de kaynaklık eden başyazısında Mustafa İslâmoğlu, tevhidin hakikatini hâlıkın tekliği, mahlûkun ise çokluğu ekseninde anlatıyor. Abdulcelil Candan tevhidin fıkhını, Mahmut Çınar tevhidin insanı özgürleştirme projesi olduğunu, Hüseyin Kerim Ece tevhidin Kur'an'a yansıyan dilini anlatıyor.

İbrahim Coşkun tevhidî imanın önemine ve şirkin tehlikelerine, Mehmet Soysaldı tevhidin Kur’an’ın ilk çağrısı oluşuna, Mustafa Akman peygamberlerin tevhid önderleri olarak gönderiliş sebeplerine dikkat çekiyor.

kurani-hayat-dergisi_22-tevhid.jpg

Zekeriya Yürük tevhid ve şirk sarkacında Allah tasavvurunun nasıl oluşturulması gerektiğini, Cevdet Işık tevhidin insan için ne anlam ifade ettiğini, İbrahim Sarmış Müslümanların reelpolitiğinin tevhid inancıyla ne ölçüde bağdaşacağını, Murat Sülün tevhidin sanata yansımalarını, Elvin Ağayev Cafer es-Sâdık’ın tevhid anlayışını, Haydar Öztürk sapasağlam ilkelerine rağmen tevhitten sapma nedenlerini irdeliyor bu sayıda.

Sebahaddin Tüzün rabbani terbiye, Muhammed Zeki Kurt taassub, Nuriye Çakmak puthanede devrim yazılarıyla katkı yapmış bu sayıda. Kur’an ve Bilim köşesinde Dr. Ömer Hakan Yavaşoğlu pineal bezin üçüncü bir göz işlevi görüşünü bilimin diliyle anlatıyor.

Kadir Canatan “fâtiha” “kapı” simgesi ile yeni bir yazı dizisi başlatıyor. Hasan Aycın’ın çizgisi Canatan’ın yazısına eşlik ediyor. Yasemin İslâmoğlu Kur’an’ın burçlarından Hûd Sûresi’ni, kitaplık bölümünde Vedat Aydın, İsmail R. Farûkî’nin “Tevhid” isimli eserini tanıtıyor. Kur’ani Hayat dergisinin 22. sayısı Bünyamin Doğruer’in tevhit şiiriyle noktalanıyor.

Mart ayı başında çıkacak derginin adalet kavramını işleyeceği, yazı göndererek katkıda bulunabileceklere duyuruluyor.

Öte yandan 2013 yılında yola bir dergi grubu halinde devam etmenin hazırlıklarını yapacağını duyuran Kur’ani Hayat, biri akademik hakemli ilmi dergi, diğeri yaygın aktüel bir dergi olmak üzere iki dergiye çocuk ve genç dergilerinin eşlik edeceği haberini de okurlarıyla paylaşmış.

İTRTİBAT: 0212 531 30 30
[email protected]

 

HABERE YORUM KAT