1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kur’an’da Sorumluluk Bilinci
Kur’an’da Sorumluluk Bilinci

Kur’an’da Sorumluluk Bilinci

​​​​​​​Tatvan Özgür-Der Şubesi tarafından düzenlenen bu haftaki seminer programında ‘’Kur’an’da Sorumluluk Bilinci’’ konusu konuşuldu. Konuşmacı olarak Eğitimci Hasip ECE katıldı.

10 Şubat 2019 Pazar 19:13A+A-

Programa katılması beklenen Muş Alparslan Üniversitesinden Burhan TAŞKAYA yoğun kar yağışından dolayı katılım gösteremediğinden Tatvan Özgür- Der Şubesinden Hasip ECE konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an tilavetiyle başlayan seminerde ECE özetle şu konulara değindi;

Kur'an insanın inşası için gönderilmiş, hidayet rehberi olan bir kitaptır. Kur'an sorumlu bireyler yetiştirmek için indirilmiştir. Kur'an’da sorumluluk kavramı ‘’Takva’’ olarak geçmektedir.  Takva; İbadetin ne için yapıldığını bilmek ve ibadeti amacına uygun  olarak yapmaktır.

Rabbimiz Haşr süresi 21. ayette ‘’Eğer biz bu Kur’anı bir dağa indirseydik elbette sen onu Allah korkusundan paramparça olduğunu görürdün. Başka bir ayette de biz insanoğluna kaldıramayacağı yükü yüklemeyiz’’ demektedir. Ayetlere baktığımızda sorumluğun taşınmayacak kadar ağır, hafife alınacak kadar da kolay olmadığını görmekteyiz.

‘’Emri bil maruf nehyi anil münker’’ bizim  en önemli sorumluluğumuzdandır.

Kadınların ortak noktası iffetli  ve anne olmalarıdır. Ne yazık ki  bugün Batı toplumu kadını düzelteyim derken anneliği itibarsızlaştırmaktadır.

ECE, Hacer'i ve Bilal'i örnek vererek ikisini de köle ve Siyahi olmalarına rağmen insanlığın merkezine oturtulduğunu dile getirerek İslam'ın merkezinde insan olduğunu ifade ederek konuşmasına devam etti.

İslam da gençlik önemli evredir. Günümüzde ergenlik dönemi aldatmacasına yanlış anlamlar yüklenerek gençlik sorumluluktan uzaklaştırılmaktadır.

Peygamber Efendimizin ashabım dediği kişilere baktığımızda hep gençlerden oluştuğunu görmekteyiz. Hz.Ali 9- 10, Zübeyir 14, Musab Bin Umeyr 16, Talha Bin Ubeydullah’ın  16 yaşında olduğunu görmekteyiz. Sorumluluğun insanı nasıl geliştirdiğini sahabelerden görmekteyiz, bu yüzden çocuklarımıza sorumluluk yüklemeliyiz diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Seminer dinleyicilerin katkı ve sorularıyla son buldu.

HABERE YORUM KAT