1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Kur'an Dilini Anlamadıkça Bir Dünya Kuramayız!
Kur'an Dilini Anlamadıkça Bir Dünya Kuramayız!

Kur'an Dilini Anlamadıkça Bir Dünya Kuramayız!

Dr. Mehmet Arslan İstanbul'un 5 ilçesinde Kur'an dili derslerini devam ettiriyor.

18 Eylül 2014 Perşembe 09:43A+A-

Rabbca adını verdiği dil sistemi üzerinde çalışan Dr. Mehmet Arslan, “Kur’an Lehçesi” diye tanımladığı bu dili “Biz bu sistemle, merkeze Kur’anî kelimeleri, Kur’anî cümle yapısını ve Kur’anî terkibi koyuyoruz” sözleriyle anlatıyor.

Tıp doktoru Mehmet Arslan, uzunca bir süredir “Rabbca” adını verdiği dil sistemi üzerinde çalışıyor.  Bu dil, bildiğiniz manada ne Türkçe, ne de tam Arapça! İnsanların kendi anadilini Kur’anî mantık, cümle yapısı ve Kur’anî kelimelerle konuşması gerektiğini düşünen Dr. Mehmet Arslan, bu çalışmalarını yetiştirdiği talebelerle de yeni kuşaklara aktarıyor.

DİL, DİNÎ HAYATI İKAME EDER!

Üzerinde çalıştığı lisan,  “Rabbca, Kur’anî Arapça, Kur’an dili, Kur’an Lehçesi anlamlarına gelebilecek bir dil.  Öncelikli olan İbranice, Aramice gibi Rabbin kullarıyla konuştuğu son dil -ki bu dil Arapça’dır-... İkincisi de İlahi vahye muhatap kılınan kavimlerin kendi dillerinin Rabb diline çevrilmiş hali…” sözleriyle özetleyen Arslan,  insanların son yüzyılda konuştukları dil ile ayrışmaya hizmet ettiklerini, farklı yönde okumaların toplumu böldüğünü dile getirerek “Kur’an merkezli Rabbca toplumu birleştirir. Dil, dinî hayatı ikame eder. İnsanlar din ve sonrasında da dil üzerinden bir kültür dünyası inşa ederler” dedi.

ALLAH’I ANLAYAMADIĞIMIZ DİLLE DÜNYAYI KURAMAYIZ

Harf devriminin insanları kökünden uzaklaştırdığını ve insanları manevi hayattan koparan aygıtlardan biri olduğunu belirten Dr. Arslan, “Allah’ı anlayamadığımız bir dille dünyayı ikame edemeyiz” diye konuştu.

“Arapça bir kavmin dili olmasının yanında aynı zamanda Allah’ın kitabını indirdiği dilin de adıdır. Biz bu noktada Rabbimizin konuştuğu kelimeleri alıyoruz. Temel mantığımız Kur’an-ı anlamak ve gündelik hayatımızda da bu dil sistemi ile konuşmak. Biz bu sistemle, merkeze Kur’anî kelimeleri, Kur’anî cümle yapısını ve Kur’anî terkibi koyuyoruz. Kürevi dilimiz Rabbca olsun ki hem kendi insanımızla hem dünya insanlığıyla çok daha rahat iletişim kurabilelim” diyen Dr. Arslan, Rabbca ile ilgilenenlerin 0532 686 4659 numaraları telefondan kendisine ulaşabileceğini söyledi.

Ne Arapça gramer ne de sadece yüzünden okuma.

Daha çok Kur an-ı doğrudan, en kolay ve en kestirme şekilde anlama ve anlatabilme hatta Kur'an dilini hayata geçirebilme çabası. Mantıksal çağrışım ve çıkarımlarla manayı kestirebilme, eski Türkçe ve Osmanlıcadan istifade etme hatta onları da Kur an Arapçasına taşıyabilme mücadelesi. Daha da ilerisi tek ve ortak anadili, Rabbin kullarıyla konuştuğu dili, dönücülüğe ve bölücülüğe çare RABBcayı yakalayabilme çabası...

Anadil hangisi acaba.? parçalayan mı? bütünleyen mi? Türkçe anadil oldu da bütünledi mi? Bu hatanın daha ilerisine neden balık olalım.?

Anadil neden ana kitabın dili olmasın. Arapça hatta Rabb ça olmasın. Hazır gündem de oluşmuşken neden anadil Rabb ca. Rabb ca eğitim isteriz denmesin? Hadi bunu dinimizden anlamadık. dünyamızdan da mı anlamadık? İngilizcenin küreselleşmesine dolaylı desteğimiz ne zaman bitecek? İnsanlar özellerinde istedikleri dili kullansınlar. Adı üstünde anadil, küresel hatta alemşumul olabilmeliki dünya ahiret önümüzü açsın. kolaylaştırsın. Anadilimle dünyada rekabet edebilir olabileyim. Rabb ca, Rabb ca, Rabbin kullarıyla konuştuğu son dil Rabbca. Lütfen aklımızı başımıza alalım. Saçma sapan şeylerle uğraşırken hem ahiretimizi hem dünyamızı kaybediyoruz. Anadilimiz Rabb ca olmayınca kitabı anlayamıyor, dönücü oluyoruz. Yetmedi senin dilin benim dilim diye bölücü olup parça parça olup küresel dillerle rekabet edemeyip onlara mecbur oluyoruz. Kürt kardeşim hem kürtçe, hem türkçe, hem arapça öğrenip, dünyaperestlerle de ingilizce nasıl rekabet edebilir. Bu tür eğitimlerle ve her insanın ayağında bunca pranga ile nereye varabilirsiniz. Kendi yaptıklarımız yüzünden mazlumlar olmayalım. lütfen..

Rabbca. Rabbin kullarıyla konuştuğu son dil. Gur an dili ve gavmin dilinin terkibi...Ademe (as)  öğrettiği esma gibi bu kullanım Rabb için değil bizler için. Gur an arabcası + gavmin dili. Anadil. Gur an dili. de denebilir. Önemli olan.Rabbin kullandığı son esma merkezli olması. Gerisi hep boş hatta zarar. vesselam...

İstanbul  Avrupa yakasında  5 ilçede  Kur'an dili derslerimiz inkıtasız devam etmektedir. Müfredat %70 Kur'an Arapçası, ve %30 mahalli dilerden oluşur. Mahalli diller Kur'ani tarzda ifade edilir. Kur'an Arapçasında da  %50 oranında mahalli dillerden istifade edilir.  Ders takibi ve sair malumat için irtibata geçilebilir.

Mehmet Arslan Hkm

[email protected]

0532 686 46 59

www.Rabbca.tr.gg

HABERE YORUM KAT

3 Yorum