1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. “Kudüs’ü Korumak ABD ile İlişkilerden Daha Önemli”
“Kudüs’ü Korumak ABD ile İlişkilerden Daha Önemli”

“Kudüs’ü Korumak ABD ile İlişkilerden Daha Önemli”

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Kudüs’ü korumanın ABD ile ilişkilerden daha önemli olduğunu belirtti.

11 Eylül 2018 Salı 08:47A+A-

Ramallah’ta basın açıklaması yapan Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) Washington’daki ofisini kapatma kararının Müslüman ve Hristiyanların kutsallarını koruma ve uluslararası kararlara bağlı olma konularındaki tutumlarını değiştirmeyeceğini söyledi.

AA’da yer alan habere göre Ebu Rudeyne, “Kudüs’ü ve Filistin halkının vazgeçilmezlerini korumak ABD ile ilişkilerden daha önemli.” dedi.

FKÖ Yönetim Kurulu Üyesi Hanan Aşravi ise yayımladığı yazılı açıklamada, ABD’nin bu kararını kabul edilemez ve “siyasi bir şantaj” olarak değerlendirdi.

Açıklamada Aşravi, “ABD yönetiminden sorumlu kişilerin açıkça yaptığı gayri ahlaki şantajın acımasız İsrail işgali kurbanı olan Filistin halkını cezalandırmayı hedef aldığını” belirtti.

Filistin halkının teslim olmayacağını görme zamanının geldiğini belirten Aşravi, ABD’nin şantajların, toplu cezaların Filistin halkını ve yöneticilerini, Filistin davasını tasfiye etmeyi hedefleyen diktelere ve yanlı kararlara boyun eğdiremeyeceğini vurguladı.

Uluslararası topluma seslenen Aşravi, uluslararası hukuku koruma konusundaki sorumluluğunu üstlenmesi çağrısı yaptı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, yazılı bir açıklama yaparak FKÖ’nün Washington’daki ofisini kapatma kararı aldıklarını duyurmuştu.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT