1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'teki kiliselerden uluslararası topluma çağrı
Kudüs'teki kiliselerden uluslararası topluma çağrı

Kudüs'teki kiliselerden uluslararası topluma çağrı

Kudüs'teki kilise liderleri ve patrikler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşanan son gelişmelerden endişe duyduklarını ifade ederek, uluslararası toplumdan İsrail'in kutsal kentteki provokatif eylemlerinin durdurulması için müdahale edilmesini istedi.

11 Mayıs 2021 Salı 16:29A+A-

Kudüs'teki kilise liderleri ve patrikler, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yaşanan son gelişmelere ilişkin ortak bir bildiri yayımladı.

Açıklamada, Doğu Kudüs'te yaşanan son şiddet olayları dolayısıyla derin bir hayal kırıklığı ve endişe içinde oldukları belirtildi.

Mescid-i Aksa veya Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşanan gelişmelerin, bir barış şehri olarak Kudüs'ün ve Kudüslülerin kutsallığını ihlal ettiği kaydedildi.

Açıklamada, ibadet edenlerin güvenliğine ve evlerinden çıkarılmaya zorlanan Filistinlilerin haysiyetine yönelik bu eylemlerin kabul edilemez olduğu vurgulandı.

Mevcut şartlar altında Kudüs'ün özel konumunun tüm tarafları kutsal şehirdeki hassas durumu korumaya zorladığı belirtilen açıklamada, esas olarak aşırı sağ grupların desteklediği bu gerilimin artmasının, Kudüs'ün içinde ve çevresindeki zaten kırılgan olan durumu riske attığına dikkat çekildi.

Patrikler ve kilise liderleri, uluslararası toplumu ve iyi niyetli herkesi bu provokatif eylemlerin durdurulması için müdahale etmeye ve Kudüs'ün barışı için duaya devam etmeye çağırdı.

 

HABERE YORUM KAT