1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te iki Filistinli aracını Yahudilerin üzerine sürdü
Kudüs'te iki Filistinli aracını Yahudilerin üzerine sürdü

Kudüs'te iki Filistinli aracını Yahudilerin üzerine sürdü

Kudüs'te iki Filistinli aracını Yahudilerin üzerine sürdü. Olayda iki Yahudinin yaralandığı kaydedildi.

22 Nisan 2024 Pazartesi 12:10A+A-

İsrail polisi, Pazartesi sabahı Kudüs'te bir araçla düzenlenen saldırıda iki Yahudinin yaralandığını ve saldırıyı gerçekleştiren kişilerin yaya olarak kaçmayı başardığını açıkladı.

Olay Kudüs'teki Techelet Mordechai caddesinde, Yahudilerin Hamursuz bayramının başlangıcını kutladıkları bir günde meydana geldi.

Polis tarafından yapılan açıklamada, "Kısa bir süre önce Kudüs'teki Techelet Mordechai Caddesi'nde iki sivilin ezildiği ve hafif yaralandıkları ihbarı alındı" denildi.

"İki terörist olay yerinden yaya olarak kaçtı ve kaçış güzergâhlarında... el yapımı bir silah bulundu" denilen açıklamada, güvenlik güçlerinin şüphelileri aradığı belirtildi.

Magen David Adom acil servisinden sağlık görevlileri yaralanan iki Yahudinin 18 ve 22 yaşlarında olduğunu söyledi.

İsrail'deki çeşitli haber sitelerinde yayınlanan güvenlik kamerası görüntülerinde beyaz bir arabanın bir sokak köşesindeki bir grup Yahudiyi ezdiği görülüyor.

Araç daha sonra park halindeki başka bir araca çarpıyor, ardından iki adam araçtan iniyor ve saldırganlardan birinin silahla ateş etmeye çalıştığı görülüyor.

Saniyeler sonra iki kişi olay yerinden uzaklaşırken görülüyor.

Geçen yıldan bu yana İsrail'in çeşitli şehirlerinde ve işgal altındaki Batı Şeria'daki yerleşim yerlerinde çok sayıda araçlı saldırı rapor edildi.

HABERE YORUM KAT

1 Yorum