1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüs'te 22 bin ev yıkım tehdidiyle karşı karşıya
Kudüs'te 22 bin ev yıkım tehdidiyle karşı karşıya

Kudüs'te 22 bin ev yıkım tehdidiyle karşı karşıya

Filistin Kudüs İşleri Başkanlığı Divanı Müsteşarı Ahmed Er-Ruveydi, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait 22 bin evin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu.

08 Haziran 2023 Perşembe 23:53A+A-

Filistin Kudüs İşleri Başkanlığı Divanı Müsteşarı Ahmed Er-Ruveydi, işgal altındaki Kudüs'te Filistinlilere ait 22 bin evin yıkım tehdidiyle karşı karşıya olduğu uyarısında bulundu. Er-Ruveydi bu evlerin işgal rejiminin Kudüs'te yürüttüğü yahudileştirme faaliyetlerinin hedefinde olduğuna dikkat çekti.

Er-Ruveydi, Filistin Radyosu'na yaptığı açıklamada siyonist işgal rejiminin Kudüs'te evleri tek tek yıkma siyaseti uyguladığını ve bu politika çerçevesinde ayda ortalama 30-40 ev yıktığını hatırlattı.

Er-Ruveydi, işgal rejiminin bu şekilde ev yıkma siyasetinin Kudüslüleri Filistin'den kovma siyasetinin daha etkili olmasına, bunun da demografik yapının değişmesine neden olduğuna ve şu an %42 civarında olan Filistinli nüfusun aşamalı bir şekilde %20'nin altına düşürülmesinin amaçlandığına işaret etti.

Filistin Kudüs İşleri Başkanlığı Divanı Müsteşarı açıklamasında işgal rejiminin yıkım faaliyetlerinin bu sıralarda Eski Şehir mahallelerinde ve şehri doğu tarafından saran semtlerde yoğunlaştığını, buralardaki yapılaşmaların planlamaya aykırı olduğu ve evlerin ruhsatsız inşa edildiği gerekçesinin kullanıldığını vurgularken, Kudüs'te Filistinlilerin yaşadığı bölgelerin sadece %12'lik kısmında inşaat izni olduğuna dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT