1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Kudüslü Samiye Meşahire: Bizler Özgürlüğümüzü İstiyoruz
Kudüslü Samiye Meşahire: Bizler Özgürlüğümüzü İstiyoruz

Kudüslü Samiye Meşahire: Bizler Özgürlüğümüzü İstiyoruz

İşgal rejimi İsrail’in zindanlarında yaşadığı zor günleri anlatan Kudüslü Samiye Meşahire, işgal zindanlarında hâlen tutuklu bulunan Filistinli kadınları hatırlatarak “Bizler, özgürlüğümüzü istiyoruz. Dünya bizi unutmasın.” ifadelerini kullandı.

30 Eylül 2016 Cuma 20:36A+A-

Kudüslü Samiye Meşahire, kocası Fehmi Meşahire ile 1999 yılında evlendikten üç sene sonra Fehmi Meşahire tutuklanarak 20 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Samiye Meşahire de bir defasında kocasını ziyaret ederken tutuklanarak 11 ay hapiste kaldı.

Samiye Hanım, kocası tutuklanmadan önce iki çocuk sahibi oldu. Kocası tutuklandıktan 12 yıl sonra hapisten kaçırılan sperm ile tekrar hamile kaldı ve çocuk sahibi oldu. Fakat bu sevinç uzun sürmedi. Çünkü bu üç çocuk, anne-babalarından uzakta 11 ay yaşamak zorunda kaldılar. Samiye Hanım, kocasını ziyaret ederken kocasına kaçak yollardan cep telefonu götürdüğü, polisin işine engel olduğu ve bir terör örgütüne üye olduğu iddiasıyla tutuklandı.

Samiye Hanım, tutuklandığında yanında iki çocuğu da vardı. Çocukları gece yarısına kadar Samiye Hanım ile kaldıktan sonra bırakıldılar. Samiye Hanım, o zamanları zor zamanlar olarak niteleyerek şöyle anlattı:

“Sorgulama için Holy Kedar Hapishanesi’ne götürüldüm. Burada kötü muameleye maruz kaldım ve adi suçluların yanına bırakıldım. O zaman, evlilik yıldönümüm idi. Çocuklarım hakkında endişelenirken bir taraftan da hamamböcekleri ile dolu hapishanede durmaya çalışıyordum. Daha sonra başka bir hapishaneye götürüldüm. Burası da daha iyi değildi. Burada 22 gün boyunca tek başıma bir hücrede kaldım. Hücre rutubetliydi. Verdikleri battaniye de ince ve pis kokulu bir battaniye idi. Saatlerce soğuk havada beklemek için tek başıma dışarı çıkarılıyordum. Üç ay boyunca çocuklarımı göremedim. Daha sonra çocuklarımı bir camın arkasından gördüm. Süt emen çocuğumu sadece bir kez kucağıma almama izin verdiler.”

Samiye Hanım, hapiste yaşadıklarını Q Press’e şöyle anlatmaya devam etti:

“Susadığımda gardiyanlar, su talebimi görmezden geliyorlardı. Bir defasında getirdikleri suyu çok susadığımdan dolayı hızlı bir şekilde içtim. Su, kokmuştu ve pisti. Her zaman çömelerek yatıyordum. Bu süre zarfında tek elbiseyle hücrede kaldım. Soğuktan dişlerim titriyordu.”

Bir ay sonra başka bir hapishaneye nakledilen Samiye Hanım, orada birçok esir Filistinli ile karşılaştı. Burada da sadece bir hafta kaldıktan sonra Damon Hapishanesi’ne nakledildi.

Samiye Hanım, Damon Hapishanesi’nde radyo ve televizyondan Kur’an-ı Kerim dinleyemediklerini ve hapishane içerisinde el işi ile meşgul olmalarının yasak olduğunu söyledi.

Samiye Meşahire (32) bugün özgürlüğüne ve çocuklarına kavuştu. Fakat eşini hapishane parmaklıkları arkasında bıraktı. Bunun yanında Samiye Hanım, hapiste olan Filistinli kadınların mesajını da bizlere ulaştırdı:

“Bizler, özgürlüğümüzü istiyoruz. Dünya bizi unutmasın.”

Kaynak: Kudüs Sahnesi - 76/2016

HABERE YORUM KAT